Ma: 2021.08.05.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Nem jutottak el a címzettekhez a pénzküldemények, mert a postás zsebre tette azokat
Privatkopo.hu 2020. 11. 12. 9:45:00

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki postásként nem fizette ki az utalványok alapján járó összegeket a jogosultaknak, hanem a címzettek aláírásait meghamisítva jogtalanul eltulajdonította a pénzeket.A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2010-től dolgozott kézbesítőként egy Siófok közeli településen, ahol feladatai közé tartozott az is, hogy az ügyfeleknek átadja készpénzben az utalványokon szereplő összegeket.

A nőnek 2019 januárjában anyagi nehézségei támadtak, ezért elhatározta, hogy a pénzküldeményeket eltulajdonítja, oly módon, hogy a címzettek helyett aláírja az utalványokat és azokat így vezeti be a nyilvántartási iratok közé. A vádlott 2019 januárja és májusa között összesen 11 alkalommal tette zsebre a kifizetendő pénzeket, a legkisebb összeg 1 950 forint, míg a legnagyobb 48 940 forint volt.

A sikkasztás elkövetési értéke összességében 175 090 forintot tett ki, amelyből 70 360 forintot a vádlott megtérített, a fennmaradó összegre nézve munkáltatója kártalanította a jogosultakat.

A vádlott cselekményeit próbára bocsátás hatálya alatt követte el, ezért az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Siófoki Járásbíróság a korábbi intézkedést szüntesse meg és halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat