Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Másfél milliárdos költségvetési csalás miatt javasolnak vádemelést a takarító bűnszervezet tagjai ellen
privatbankar.hu 2015.03.30. 11:09:00

Lezárult a nyomozás annak a győrújbaráti takarítócégnek az ügyében, amely a gyanú szerint másfél milliárd forint adót csalt el. A bűnszervet tizennyolc tagja ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.A gyanú szerint a győrújbaráti Pannon Clean Kft. Budapesten és Nyugat-Magyarországon közel negyven áruház takarítására kötött szerződést egy multinacionális áruházlánccal, a Tescóval. A takarítási munkákat azonban nem saját alkalmazottaival végeztette, hanem egy jól felépített alvállalkozói láncolatot kialakítva a megbízásokat továbbadta. Az alvállalkozó cégek további alvállalkozókat építettek be a cégláncolatba, amelyek azonban tényleges tevékenységet nem végeztek. 

Ezek a tiszavirág életű vállalkozások kizárólag azért jöttek létre, hogy a dolgozókat legyen hova bejelenteni, de járulékokat már nem fizettek utánuk. Ezzel a módszerrel akarta kivédeni a győrújbaráti társaság az általános forgalmi adó fizetési és a munkavállalók utáni járulékfizetési kötelezettséget a jelentősebb haszon reményében. 

A felderítéskor lezajlott akcióban egyszerre tizenegy megyében és a fővárosban összesen hatvanhat helyszínen folytak házkutatások. A pénzügyi nyomozók néhány óra leforgása alatt előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak kilenc személyt. Közülük négyen házi őrizetbe kerültek. A nyomozás során további kilenc személy vált gyanúsítottá.

A pénzügyi nyomozók több mint félmilliárd forint értékben zárolták a bűnszervezet bankszámláit, és ingatlanjait, lefoglaltak több nagy értékű személyautót.

A nyomozás lezárult, a pénzügyi nyomozók tizennyolc gyanúsítottal szemben különösen jelentős kárt okozó költségvetési csalás miatt javasolnak vádemelést a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat