Ma: 2021.02.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
500 millió forintos pénzmosásért ítéltek el négy embert Miskolcon
Privatkopo.hu 2021.02.16. 5:44:00

A Miskolci Törvényszék pénzmosás miatt 1 év és 10 hónap, valamint 4 év és 3 hónap közötti szabadságvesztésre ítélt négy embert - nem jogerősen. A vádlottak - Thaiföldre szökött ismerősük kérésére - sikkasztásból származó 500 millió forintot próbáltak legalizálni. A vádlottakkal szemben vagyonelkobzást is elrendeltek, 20 és 226 millió forint közötti összegben.A törvényszék tájékoztatása szerint a négy vádlott közel 500 millió forint elrejtését vállalta egy Thaiföldre szökött ismerősük kérésére. Az összeget egy pénzszállító cégtől sikkasztották el, és ezt minden vádlott tudta.

Mivel azt is tudták, hogy ekkora összeget nem egyszerű tisztára mosni, a bankjegyeket műanyag hordókban elásták az egyik vádlott ingatlanának közelében.

A pénz egy részéből később sporteseményekre fogadtak, szlovákiai kaszinókban próbáltak szerencsét (ezzel még több pénzt szerezve), az elsőrendű vádlott drága kocsit vett, és nagy értékű életbiztosítást kötött, a többi vádlott ingatlant vett, illetve a hiteleiket törlesztették.

Az elásott bankjegyek egy része elázott, ezeket sérült bankjegyekként váltották be budapesti és miskolci bankfiókokban, több mint 60 millió forint értékben.

A bíróság a vádlottakat pénzmosásban mondta ki bűnösnek, ezért 1 év és 10 hónap, valamint 4 év és 3 hónap közötti szabadságvesztésre ítélte őket. A negyedrendű vádlott esetében a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

A bíróság a szabadságvesztés mellett a vádlottakkal szemben vagyonelkobzást is elrendelt, 20 és 226 millió forint közötti összegben, a negyedrendű vádlott esetében a vagyonelkobzás két ingatlanra vonatkozik.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak védői fellebbeztek. Az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges jogorvoslat bejelentésére.

További friss információk
Milliárdos árbevétel mellett sem akart áfát fizetni
Elfogták a román edénykészletes csalót
500 millió forintos pénzmosásért ítéltek el négy embert Miskolcon
Luxusból a rácsok mögé
Adóellenőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat