Ma: 2021.01.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nyolc személy ellen emeltek vádat a kézilabdás bundaügyben - egyikük rendőr volt
Privatkopo.hu 2019.09.05. 11:02:00

Nyolc ember ellen emelt vádat a Fővárosi Nyomozó Ügyészség - két külön vádiratban - kézilabdasportban történt bundázás miatt, négy érintett ráadásul játékvezető.A vádirat szerint 2016-17-ben a gyanúsított személyek pénzt ígértek a kézilabdabíróknak azért, hogy NB I-es, NB II-es és ligakupa mérkőzéseket csaljanak el. A két játékvezetőpáros öt mérkőzésre kapott megbízást 150 és 500 ezer forint közötti összegért.

Rajtuk kívül a két ügyben vádlott még két edző, egy sportegyesületi elnök, illetve egy szakágon kívüli személy. A vádnak tárgya olyan cselekmény is, amelynél más, nem korrumpálható játékvezetőknek ajánlottak fel 100 ezer forintot egy mérkőzése előtt azzal, hogy abból „menjenek el vacsorázni”, valamint, hogy ,,egyenes legyen a pálya”. Ezt az ajánlatot a játékvezetők visszautasították és jelentették az esetet a Játékvezetői Bizottság vezetőinek. 

A megbízás ellenére a bundázás nem minden esetben volt sikeres az érintett csapatok közötti tudáskülönbség miatt, ezekben az esetekben nem is fizették ki a megbízók az ígért összeget. A sikeres bundázások után volt, hogy a pénzt a kézilabda szövetség korábbi székhelyének parkolójában adták át.

A büntetőeljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése és felderítése alapján indult, mivel a játékvezetők egyike, egy 52 éves férfi az elkövetéskor rendőrként dolgozott, és a játékvezetést szabadidejében végezte.

A büntetési indítvány a játékvezetőkkel szemben letöltendő szabadságvesztés. Az ügyben érintett személyek közül az egyik edző és egyesületi elnök nyomozati alkut tudott kötni, így ők 1 év és 6 hónap, 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel „megúszhatják”.

További friss információk
Csaba és Barbara az „unokázásban” látta a szebb jövőt - tévedtek
Rejtett kamera, telefonlehallgatás, titkosszolgálati megfigyelés, névtelen bejelentési vonal - így fogják ellenőrizni az orvosokat
Henrietta, Gyula és a taxis - milliós összegekben „unokáztak”, de egyszer csak „felkapták” őket a zsaruk
Internetes csalás: elfogták a bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsított 23 éves nőt
Okmányirodai ügyintéző megvesztegetése útján juttattak unión kívüli személyeket magyar útlevélhez
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat