Ma: 2020.01.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Adócsalás: börtön fenyegeti Növényi Norbertet
hir24.hu 2015.03.26. 7:21:00
Növényi Norbert tegnap a Fővárosi Törvényszéken az arcát takargatta a fotósok elől a „banánkirály” tárgyalásán. Nagy bajban van az olimpiai bajnok, hiszen a számláját zárolták és vádlottak padjára ültették. A vád szerint egy gyümölcsforgalmazó cég tagjaként csalással rengeteg pénzt nyúlt le. Növényit - többekkel egyetemben - adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő, folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntettével és magánokirat-hamisítással vádolják.

Főnöke F. Tibor, az egykori „banánkirály” a vádhatóság szerint a feje a több, hálózatszerűen működő cégszervezetnek, amely fiktív számlákat állított ki és fogadott be 1,5 milliárd forint értékben. A fő profiljuk a banán volt, F. cége 2010 körül például - a papíron szereplő adatok szerint - az európai banánpiac 12 százalékát tartotta a kezében.

A volt sportoló - akinek korábban már olimpiai járadékát is megvonták - hatodrendű vádlott az ügyben, a tárgyaláson nem tett vallomást, de a rendőrségi iratát felolvasta a bíró. Az ügyész szerint Növényi aktívan részt vett a cégek működtetésében, több vállalkozás vezetőjét például ő mutatta be egymásnak. A tárgyaláson a vádlottak szájából többször is elhangzott, hogy a volt birkózónak, színésznek vastagon köze volt az üzlethez, pénzügyekben is döntéseket hozott. Ezt ő az első perctől kezdve tagadta: a korábbiakban is azt vallotta, hogy ő tulajdonképpen csak reklámarc volt, a pénzügyekbe nem látott bele.

További friss információk
Megerősítette a legfőbb ügyész: nyomoznak a milliárdos egészségügyi kartell ügyében
Intim fotókkal csaltak ki több millió forintot egy mosonmagyaróvári nőtől
„Unokázós” csalókat fogtak el Heves megyében
Börtönből csapott be tizenhárom embert, több mint 2 millió forintot kaszált
Harmincmillió forintot sikkasztott egy pécsi valutaváltó alkalmazottja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat