Ma: 2020.07.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
5 millió forintot csalt ki házasság ígéretével egy naiv nőtől a 61 éves hétpróbás csaló
Privatkopo.hu 2019.09.02. 15:09:00

A Debreceni Járásbíróság 2019. augusztus 30-án előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki a sértett bizalmába férkőzött, házasságot és közös jövőt ígért a nőnek, majd jogtalan haszonszerzés végett többször pénzt kért tőle, amit nem adott vissza, így több mint 5 millió forintos kárt okozott.Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében, ezért őt - mint többszörös visszaesőt - 3 év fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 1997 nyarán ismerkedett meg a vádlottal, aki hamar a nő bizalmába férkőzött, közös jövőt, házasságot ígért, amelyre alapozva már kapcsolatuk kezdetén többször kért és kapott kölcsön különböző összegeket.

A férfi ezt követően szabadságvesztés büntetése letöltése miatt egy büntetés-végrehajtási intézetbe került, ezért a kapcsolatuk megszakadt. A vádlott szabadulása után - 2014 év elején - újra felvette a kapcsolatot a nővel, akivel közölte, hogy normális életet szeretne élni, amit a sértettel közösen képzel el. A férfi újbóli megjelenése egybeesett azzal, amikor a nő egy, a tulajdonát képező debreceni ingatlant értékesített.

A 61 éves T. S. arra hivatkozva kért kisebb-nagyobb kölcsönöket a nőtől, hogy arra közös otthonuk és közös jövőjük érdekében, illetve a vállalkozásának beindítása miatt van szüksége, azonban annak visszafizetése soha nem állt szándékában. A vádlott a több mint 5 millió forintot a nő tévedésbe ejtésével, jogtalanul szerezte meg, a kár nem térült meg.

Az ítélet meghozatala során Dr. Süvöltős Zsuzsa bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott többszörös visszaeső, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerő vallomást tett, az időmúlást, valamint a rossz egészségi állapotát.

A bíróság ítélete nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője kizárólag a szabadságvesztés végrehajtási fokozata miatt jelentett be fellebbezést. 

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat