Ma: 2020.02.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Válogatott módszerekkel bántalmazta kisgyermekeit és feleségét egy 32 éves vadember
Privatkopo.hu 2020.02.04. 9:21:00

A Békési Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt kezdeményezte egy 32 éves mezőberényi férfi letartóztatását, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit, valamint a feleségét is.A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, de közülük ötöt a hatóságok már kiemeltek a családból, így csak egy gyermeket neveltek saját háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte számukra, hogy hazagondozás keretében gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék, így idén január 17.-31. között valamennyi gyermek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodott.

A munkanélküli férfi - aki egész nap számítógépes játékokat játszott - agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével, napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. Az egyik - mindössze 3 éves - kisfiút többször azzal büntette, hogy nem hagyta éjszaka aludni, kézfejét és lábát egy légycsapóval egymás után többször, nagy erővel megütötte, majd felkapta és előbb a földhöz vágta, majd a szekrénynek dobta a gyermeket. A bántalmazás következtében a kisgyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás - annak módjára, erejére és a testszerte keletkezett sérülésekre figyelemmel - alkalmas volt súlyosabb sérülések előidézésére is.

Majd a férfi a másik - 7 éves - kisfiát úgy arcon ütötte, hogy a szeme alatt bevérzés keletkezett, a tenyerét késsel megszúrta, cipővel pedig úgy arcon ütötte, hogy a gyermeknek vérzett az orra.

A férfi a feleségét is megtámadta: testszerte megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte. 

A nő és gyermekei úgy tudtak kimenekülni a lakásból, hogy a férfi 2020. január 31-én, délelőtt áramütést szenvedett és a mentő elszállította.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a tanúk befolyásolásának veszélye miatt került sor, mivel alappal lehet tartani attól, hogy az agresszív férfi a bántalmazások folytán félelemben tartott házastársának megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

További friss információk
Műszaki cikkeket forgalmazó áruház weboldalát törte fel, majd okostelefonokat, okosórákat, játékkonzolokat és laptopokat rendelgetett, amelyek vételárát nem fizette meg
Közel 5 milliárd forint kárt okozott az államnak az áfacsaló bűnszervezet
Angliából irányították az „unokázós” csalásokra szakosodott bűnszervezetet
Illegálisan gyártott cigarettát csempészett Angliába a Győr-Moson-Sopron megyei bűnszervezet
Manipulált árfolyamon váltotta magának a valutát
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat