Ma: 2020.07.06.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
4 év és 6 hónap börtönbüntetés a trükkös lopásnak indult rablásért
Privatkopo.hu 2019.05.17. 8:22:00

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik magukat vízvezeték-szerelőnek kiadva követtek el trükkös lopásokat, egy alkalommal pedig egyikük meg is ütötte a sértettet; Első fokon, nem jogerősen mindkettőjüket börtönbüntetésre ítélték.A vádirat szerint a vádlottak, egy 31 és egy 32 éves férfi, valamint további kettő, nem azonosítható társuk megállapodtak abban, hogy trükkös lopás módszerével fognak értékekhez jutni. Elhatározták, hogy magukat vízvezeték szerelőnek adják ki, és így elterelik a sértett figyelmét.

2015. július 31-én, reggel, a Budapest V. kerület, Zoltán utcában a két vádlott és egyik társuk becsengettek egy lakásba. A három férfi vízvezeték szerelőnek adta ki magát, és azt mondták az ajtót nyitó nőnek, hogy a házban csőtörés van, ezért ellenőrizniük kell a víznyomást. Negyedik társuk a közlekedéshez használt gépkocsiban várakozott.

A 32 éves férfi és ismeretlenül maradt társa a lakásban a lakó figyelmét elterelték, amelyet kihasználva a fiatalabb vádlott megtalálta és elvette a sértett készpénzét, illetve ékszeres dobozát. Mivel a sértett észlelte a nappaliból kijövő tolvajt, felszólította, hogy tegye le a nála lévő dobozt, majd segítségért kiabált és elállta az útját. Ekkor a terhelt az ékszerek megtartása érdekében a dobozzal megütötte a nőt - aki ettől összeesett -, majd társaival elmenekült.

A rendőrök két hónapon belül azonosították és elfogták a két férfit; az ügyészség a 31 éves férfi ellen rablás, társa ellen bűnsegédként elkövetett lopás miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottakat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és a fiatalabbat, mint különös visszaesőt 4 év és 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, valamint 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte; társa 1 év 1 hónap börtönbüntetést kapott és 2 évre eltiltották a közügyektől.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség vagyonelkobzás alkalmazása érdekében mindkét vádlott terhére fellebbezést jelentett be.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat