Ma: 2019.11.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Adócsalás és szabálytalan bérkifizetés a dunántúli lapkiadó társaságnál
MTI 2012.11.29. 9:17:00

Jogtalan adókedvezmények igénybevételével és szabálytalan bérkifizetéssel akarta csökkenteni költségeit a Dunántúl egyik legnagyobb lapkiadója - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Közép-dunántúli regionális bűnügyi igazgatósága sajtóreferense, szerdán. Ráskai Rita tájékoztatása szerint emiatt az államot összesen 22,5 millió forint kár érte.A lapkiadó és terjesztőhálózatot üzemeltető gazdasági társaság korábban sorra nyerte a helyi önkormányzatok pályázatait, amelyek a településekről hírt adó heti lapok szerkesztésére, kiadására, terjesztésére, valamint nyomdai szolgáltatásokra vonatkoztak - áll a közleményben.

A kiadó az önkormányzatoknak az elvégzett munkát termékértékesítésként számlázta, és ezzel jogtalanul alkalmazta az öt százalékos kedvezményes adókulcsot; a csalás miatt összesen 14 millió forint áfabevételtől esett el az állam - állítja a bűnügyi igazgatóság.

Közlésük szerint a lapcsoport gazdálkodásának vizsgálatakor más szabálytalanságra is fény derült: több mint 8,5 millió forint közterhet spórolt meg a cég azzal, hogy alkalmazottai bérének egy részét hamis útnyilvántartásokkal megalapozott útiköltségként fizette ki.

Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatott nyomozást, amelynek lezárása után a pénzügyi nyomozók vádemelést javasoltak a Veszprémi Városi Ügyészségnek.

- A kár enyhítéseként az ügyvezető vagyonából több mint hétmillió forintot zároltak - tette hozzá a sajtóreferens.

További friss információk
Ír telefonszámról hívták áldozataikat az „unokázós” csalók - a futárt már a rendőrség „pihenteti”
Több százmillió forintos csalás miatt tartóztattak le egy - jelenleg ügyvédként praktizáló - volt bírónőt
Egymillió forintot csalt össze a 15 éves pécsi szélhámos
Meglépett a bérelt autóval
„Adománygyűjtés”: Budapesten csaltak a román cigányok
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat