Ma: 2020.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Korrupciós ajánlatot tett, de nem annak, akinek tervezte
Privatkopo.hu 2020.09.19. 9:16:00

Egy férfi vesztegetési pénzt ajánlott egy okmányirodai ügyintézőnek, akiről azt hitte, korrumpálható, azonban összekeverte egy másik személlyel. A Fővárosi Főügyészség vádirata alapján letöltendő börtönre ítélték.A vádlott - egy 33 éves férfi - 2016. március 18-án, Budapest XXIII. kerületében, egy buszmegállóban megszólított egy nőt, aki a Budapest Főváros Kormányhivatala XX. Kerületi Hivatala Okmányirodájának egyik hatósági ügyintézője volt. A férfi azt hitte, hogy a nő egy másik okmányirodai ügyintéző, aki valótlan tartalmú közokiratok kiállításában vesz részt. A férfi a megszólított hatósági ügyintézőnek jogosulatlan előnyt ígért arra az esetre, ha az ügyintéző külföldi állampolgároknak hajlandó úgy kiállítani útlevelet, hogy a külföldiek nem beszélik a magyar nyelvet, illetve az igényléshez felhasznált okiratoktól eltér a személyazonosságuk.

A vádlott a kormányhivatal ügyintézőjének a hivatali kötelessége megszegéséért személyenként 300 000 forintot ígért azzal, hogy naponta öt-tíz embert tudna hozzá vinni. A hatósági ügyintéző a felkérést elutasította, pénz átadása nem történt meg, a hivatalos személy jelezte felettesének a történteket.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki és egy év hat hónap, végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, két évre eltiltotta a közügyektől és háromszázezer forint erejéig vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkozási időt tart fenn, a védelem fellebbezett elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért.

További friss információk
10 millió forint értékű cigarettaszállítmányt kapcsoltak le a NAV és a határrendészet munkatársai
700 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják a szójás bűnszervezet tagjait
Vádat emeltek egy igazi „jóstehetség” ellen
Felvette az előleget, de nem végezte el a nyílászárók cseréjét - 41 rendbeli csalással gyanúsítják
Vádemelés a többmilliárdos adócsalást elkövető húsos bűnszervezet tagjai ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat