Ma: 2019.08.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Félmilliárdot csalt a könyvvizsgálókból és adószakértőkből álló bűnbanda
MTI 2015.04.07. 16:09:00

Egy könyvvizsgálókból és adószakértőkből álló bűnbanda félmilliárd forintot csalt el a kkv-knak állami garanciával hiteleket nyújtó Széchenyi Kártya programmal - amíg le nem csapott rájuk a NAV.A pénzügyi maffia számlákat hamisított, banki igazolásokat manipulált, és fiktív mérlegadatokat gyártott, hogy sikeresnek tüntessen fel kis cégeket, amiket stróman ügyvezetők vezettek, ezeken keresztül pedig nagy összegű vállalati hiteleket vettek fel több ismert banktól. A kiutalt hiteleket aztán továbbutalták vagy felvették, újabb cégek feltőkésítésére használták, amiknek a nevében aztán újabb hiteleket vettek fel.

A pénz útját keresztező és fedő műveletekkel, téves, követhetetlen, látszólag rendszertelen, de valójában előre megtervezett átutalásokkal álcázták, a csalással szerzett pénzeket pedig különböző cégek könyvelésében tisztára mosták.

A bűnszervezetet egy 48 éves debreceni nő vezette, őt már letartóztatták, egyik társa viszont szökésben van, ellene nemzetközi elfogató parancs van érvényben. A NAV tájékoztatása szerint a nyomozás végén 43 gyanúsított ellen emeltek vádat, akiket különösen nagy kárt okozó pénzmosással és bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat