Ma: 2019.07.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
„A gombhoz keresték a kabátot” - védője szerint ártatlan a Teréz körúti robbantással vádolt férfi
MTI/RTL Fókusz 2018.08.30. 6:42:00

Szeptemberben lesz két éve, hogy egy házi készítésű, szögekkel telerakott bomba robbant fel Budapest belvárosában, életveszélyesen, illetve súlyosan megsebesítve két rendőrt. Az akkor 23 éves férfit, P. Lászlót egy hónappal később fogták el. Bár a biztonsági kameraképek alapján nem tudták azonosítani, valamint egyetlen tanú sem ismerte fel, az ügyészség a helyszínen talált DNS minták, és a házkutatások során lefoglalt kábelek, és vegyszerek alapján bizonyítottnak látta, hogy a vádlott az elkövető. A kirendelt védő szerint hiába készülnek ítéletre, továbbra is rengeteg nyitott kérdés maradt.Jován László ügyvéd perbeszédében kritizálta a szakértők munkáját, azt mondta, hogy egy több ezer fokos robbanás után nem maradhatott DNS minta a robbanószerkezeten, a robbanótesttel kapcsolatban több olyan szakértői vélemény született, amely ellentmond a természet törvényeinek, hibásnak és szabálytalannak nevezte a bűnjelkezelést, a házkutatásokat, és a helyszínbiztosítást is. A védő szerint emellett nem vették figyelembe az enyhítő, vagy kizáró körülményeket, hanem egyszerűen az elfogott férfira akarták rábizonyítani a bűntényt.

„Elkezd az ember gyanakodni, hogy miért egyirányú a nyomozás, mi ennek az oka. Ha pedig elkezdünk gyanakodni, az már régen rossz, mert akkor felmerülnek olyan gondolatok is… De inkább nem fejtem ki, mert ez már egyfajta konteó része lenne. Felmerülhetnek olyan gondolatok is, hogy itt a gombhoz keresték a kabátot” - mondta.

A védő azzal is érvelt, hogy a vádlott Asperger-szindrómás, és antiszociális személyiségzavarral is küzd, ezek pedig a büntethetőségét is megkérdőjelezik.

A szerdai tárgyalás elején a zavartnak tűnő, a testsúlyából láthatóan sokat vesztett vádlott úgy nyilatkozott, hogy „nem látom értelmét, hogy itt legyek, mert nem akarok részt venni ebben a színjátékban, azt szeretném, ha kiderülne az igazság”, ezért elvezették, és a továbbiakban jelenléte nélkül folyt az ülés.

Korábban P. László édesapja azt állította tanúvallomásában, hogy állami megrendelésre történhetett a merénylet, a politikai indíttatású bűncselekmény elkövetését a fiára akarják kenni, akit szerinte tudatmódosító szerekkel befolyásolnak a rácsok mögött.

„Én jártam be hozzá a börtönbe tavaly, néhány hónap elteltével romlott az állapota, már nem lehetett vele értelmesen beszélni” - mondta az RTL Klub Fókusz című műsorában a vádlott húga, Dorottya. Hozzátette: „együtt nőttünk fel, én ismerem a legjobban, együtt játszottunk, együtt jártunk iskolába, képtelen lenne ilyen súlyos bűntett elkövetésére” - fogalmazott.

A lány a riportban arról beszélt, szerinte bátyját folyamatosan kikötözik, verik, nyugtatózzák.

Ítélet két hét múlva várható.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat