Ma: 2019.04.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Hiszékenyek figyelmébe: fazék, törülköző, gyertya és tyúk - így dolgozik a csaló jósnő
naplo-online.hu 2011.02.26. 13:22:00

Ha tartanék a jósoktól, akkor a következő esetet nem írnám le, mert mint ahogy a sértett mondta: ha bárkinek elmeséli ezt a történetet, akkor továbbszáll a rontás. Valószínűleg a rendőrök sem babonások, mert a Balaton-parti településen élő asszony feljelentése nyomán a napokban csalás miatt őrizetbe vették a jövendőlátót és segédjét.Valamennyi jóstehetsége biztos lehetett a nőnek, mert amikor a sértett közreműködésének köszönhetően elfogták a veszprémi rendőrök a gyanúsítottat, éppen otthonról akart elindulni, már ült volna be a gépkocsijába. Bár az is lehet, hogy mégsem látta a jövőt, csak feltűnt neki a civil ruhás nyomozók hada és a ház előtti nagy nyüzsgés. Pedig egy órával előtte még telefonon egyeztetett a sértettel, mert a megbeszéltek szerint az újabb rontáslevételért várta hárommillió forintját.

A tanulólecke ára összesen 1 millió 40 ezer forint volt, továbbá egy edény, némi liszt és egy tojás, illetve egy tyúk. Mielőtt bárki elhamarkodottan ítélkezne a történetet elmesélő asszony felett, tegye fel a kérdést: ha kétségbe lenne esve, mennyit érne meg neki családtagjának élete?

A hölgy kérte, hogy ne írjuk le nevét, mert szégyelli a történetet, csak azt szeretné, ha mások nem járnának úgy, mint ő.

- Soha életemben nem foglalkoztatott a jövendőmondás, talán egyszer jósoltak kártyából még gyerekkoromban. Az újságban találtam meg Medália jósnő hirdetését február elején, felkeltette az érdeklődésemet, ezért felhívtam, és másnapra megbeszéltünk egy találkozót Veszprémben. Kíváncsi voltam, bevallom, elég "körülményes az életünk". Egy tolmácsnő vette fel a telefont, aki elmondta, hogy ötezer forintot kell vinnem a címre.

- Remélem, senki nem megy el oda, és mindketten börtönben maradnak hosszú időre - tette hozzá a sértett, majd gyorsan folytatta: egyedül találkoztam vele, öt-hat nagyméretű kártyát vetett ki az asztalra, és arról beszélt a jós, hogy nagyon rossz a "családi állapotom", rontást és halált lát, "itt vannak a küszöbön". - Rajtam halál, lányomon betegség van - mondta az asszony. Erre utaló jel egyébként az egészségi állapotában szerencsére nincs, miközben - babona ide, jóslás oda - a hölgy lánya gyorsan egy autó lökhárítóján lekopogta ezt. "Szerencsére" a jós ki tudja venni a "rosszat", ezért viszont 35 ezer forintot kért, és egy tojást, illetve gyertyát kellett elvinni másnap hozzá. Komolyan mondom, én még ilyet nem láttam, "hókuszpókolt", majd egyszer csak a tojásból kivett egy húsz centiméteres fekete valamit, amit az asszisztense azonnal elvitt a szobából. Olyan volt, mintha kígyó lenne - tette hozzá a nő lánya. Ezzel a kígyóval kijött a lányomból az átok, de mint kiderült, az enyémet nem tudta teljesen semlegesíteni, ezért kellett az egymillió forint. Kölcsönt vettünk fel, mert nem volt ennyi pénzünk.

Adódik a kérdés, hogy az addig két részletben kifizetett 40 ezer forint után nem voltak gyanúsak a körülmények, hogy csak a pénzre megy a játék? - Nem - válaszolta határozottan az anya és lánya, mert a jósnő rendkívül meggyőző, szuggesztív volt, bevallásuk szerint ott sírtak nála, mert annyira megijedtek és féltek. - Kinek nem ér meg egymillió forintot az édesanyja élete? - viszonozta a kérdést a lány. A pénz mellett - ahogy kérte - vittünk gyertyát, törülközőket és egy piros fazekat. A pénzt összekötözték, beletették a fazékba és meggyújtották. A tolmácsnő azonnal kirohant a fazékkal, de a rontás csak nem jött ki belőlem teljesen. Most már nemcsak a baljóslat miatt sírtunk, hanem azért is, mert a "semmiért" adtunk ki ennyi pénzt. Másnap újabb próba, újabb kellékek: éjfélkor kellett vizet engedni egy üvegbe, a jósnő kért még azon kívül földet és egy élő tyúkot is. Újabb varázslatot mutatott be: komolyam mondom, a tyúk megdöglött a lábam között, tátogott néhányat, aztán egyszer csak kiadta a lelkét. (Esetleg állatkínzás tényállása?) - Azt mondta a jós, hogy így fogok én is tátogni, amikor jön a halál. - Az iskoláját neki, ennyi pénz után még mindig itt a halál, mit akar már? - mondta az asszony mérgesen. A jósnő emelte a tétet, hárommilliót kért a szenvedés végleges elűzéséért.

- A jósnő szerencsétlenségére, a mi szerencsénkre péntek volt, mert a bankból nem tudtunk pénzt felvenni - emlékezett vissza az asszony. Az ügyintéző érdeklődött, hogy mégis mire kell a pénz. Talán ő láthatta a jövőt, mert észérvekkel és józansággal meggyőzte a két nőt arról, hogy nem a legjobb befektetés a jósnő.

- Senkinek nem mertük elmondani, mi történt. A jósnő és asszisztense közben kitartóan keresett minket telefonon, mi van a pénzzel, mi mindig kitaláltunk valamit; lebetegedett az értékbecslő, aki a házat nézte volna meg, vagy valami mást - mondta a nő. Valamelyik este újra hívott a tolmácsnő azzal, hogy nagy öröm ért minket, mert a hamuvá vált egymillió forintban aranyat találtak, ezt át akarják adni a lányomnak, szerencsét hoz neki. Persze ez már csak egy újabb ürügy volt, ezért a lányom feljelentést tett a rendőrségen. Veszprémben nyomoznak, ott tettünk vallomást, segítettünk a rendőröknek is. Remegett kezem-lábam, amikor a rendőrök elkísértek a jósnőhöz, mert egy akció közepébe csöppentem. A román állampolgárságú Medália, mert így hívják a jósnőt, épp szállni akart be a kocsijába, amikor elfogták, a többiek pedig a "tolmácsot" kerítették kézre.

A nő és társa jelenleg őrizetben van, a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatásukat. Úgy tudjuk, hogy több sértett is van az ügyben. A veszprémi kapitányság vizsgálati osztályán folytatják a nyomozást, várják azok jelentkezését, akik kapcsolatba kerültek a jósnővel. Úgy tudjuk, hogy a jósnő máshol is hirdette szolgáltatásait, nem elképzelhetetlen, hogy a nyomozás kiterjed más megyékre is.

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat