Ma: 2020.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Privatkopo.hu 2020.06.27. 7:26:00

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bírósági ítéletét annak a vádlottnak az ügyében, aki - egy vitát követően - életveszélyes sérülést okozva rálőtt a szomszédja felújítási munkájában segítő sértettre.A 42 éves dunakömlődi férfi 2018 júniusában - ittas állapotban - a szomszédos ingatlanon építési, felújítási munkát végző ismerőseinek felajánlotta segítségét, de mivel hazaküldték, szóváltásba keveredett velük, ami tettlegességig fajult. Visszatérve otthonába tovább szidalmazta az építkezőket, majd az engedély nélkül birtokában tartott lőfegyverrel egyikükre célzott lövést adott le. A mellkason lőtt sértettnél közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, életét az orvosok többórás műtéttel tudták csak megmenteni.

Az elsőfokú bíróság a vádlott bűnösségét emberölés bűntettének kísérletében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében állapította meg. Ezért 7 év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős végzésével az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. A súlyosításra irányuló fellebbezéssel kapcsolatban kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés - az ügyészi álláspontnak megfelelően - valóban enyhe, de kisebb megváltoztatására az eljárási szabályok nem adnak lehetőséget, a büntetés lényeges súlyosítását pedig a másodfokú bíróság nem tartotta indokoltnak.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat