Ma: 2021.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Jutaléknak álcázott milliókból vagyonosodó cégvezetőkkel szemben emeltek vádat
Privatkopo.hu 2020.11.12. 9:18:00

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt négy személlyel szemben, akik több éven keresztül színlelt gazdasági tevékenység folytatásával okoztak több tízmillió forintos vagyoni hátrányt egyes gazdálkodó szervezeteknek.A vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja két - azonos székhelyű - gazdasági társaság vezetőjeként 2009 és 2015 között előnytelen feltételeket fogadtatott el egyes üzleti partnereivel, akiket azzal fenyegetett, hogy megszakítja velük az egyébként gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokat, ha nem hajlandók részére 10%-os felárral értékesíteni a termékeiket. A felárat az ügyvezető magának kívánta megtartani, aminek érdekében színlelt ügynöki megbízási szerződéseket köttetett 89 éves édesapja, valamint további vádlott társai, valamint a partner gazdasági társaságok vezetői között, amelyekkel azt a látszatot keltették, mintha az idős apa közvetítette volna az ügyleteket a cégek között.

Ezen színlelt szerződések, valamint az ezekhez kapcsolódó, és az évek során folyamatosan lekönyvelt hamis számlák és bizonylatok révén az elsőrendű vádlott összesen 63 300 000 forint összegű vagyoni hátrányt okozott az általa vezetett gazdasági társaságoknak.

A beszállítók oldaláról a harmad és negyedrendű vádlottak utaltak át a színlelt szerződések alapján összesen 47 607 000 forintot az apa, vagyis a másodrendű vádlott részére, aki a számlájára  érkezett befizetéseket rendszeresen és azonnal felvette, majd készpénzben átadta a fiának. Az elsőrendű vádlott ebből további üzletrészeket vásárolt az általa vezetett egyik gazdasági társaságban, miáltal ott a korábbi 510.000 forintos üzletrészének értéke 49 130 000 forintra emelkedett. A nyomozás során a törzsbetétnek ezt a részét zár alá vette a bíróság.

A Heves Megyei Főügyészség az első és a másodrendű vádlottakat önálló intézkedésre jogosult személy által, kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, emellett mind a négy elkövetővel szemben vádat emelt bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett gazdasági csalás bűntette, pénzmosás bűntette, és más bűncselekmények miatt is.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a bűnszövetség vezetőjével szemben a bűnössége beismerése esetén 4 év szabadságvesztést és 5 000 000 forint pénzbüntetést szabjon ki, valamint alkalmazzon vagyonelkobzást a zár alá vett vagyon erejéig. A többi vádlott vonatkozásában az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Rejtett kamera, telefonlehallgatás, titkosszolgálati megfigyelés, névtelen bejelentési vonal - így fogják ellenőrizni az orvosokat
Henrietta, Gyula és a taxis - milliós összegekben „unokáztak”, de egyszer csak „felkapták” őket a zsaruk
Internetes csalás: elfogták a bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsított 23 éves nőt
Okmányirodai ügyintéző megvesztegetése útján juttattak unión kívüli személyeket magyar útlevélhez
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat