Ma: 2021.08.05.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Jutaléknak álcázott milliókból vagyonosodó cégvezetőkkel szemben emeltek vádat
Privatkopo.hu 2020. 11. 12. 9:18:00

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt négy személlyel szemben, akik több éven keresztül színlelt gazdasági tevékenység folytatásával okoztak több tízmillió forintos vagyoni hátrányt egyes gazdálkodó szervezeteknek.A vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja két - azonos székhelyű - gazdasági társaság vezetőjeként 2009 és 2015 között előnytelen feltételeket fogadtatott el egyes üzleti partnereivel, akiket azzal fenyegetett, hogy megszakítja velük az egyébként gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokat, ha nem hajlandók részére 10%-os felárral értékesíteni a termékeiket. A felárat az ügyvezető magának kívánta megtartani, aminek érdekében színlelt ügynöki megbízási szerződéseket köttetett 89 éves édesapja, valamint további vádlott társai, valamint a partner gazdasági társaságok vezetői között, amelyekkel azt a látszatot keltették, mintha az idős apa közvetítette volna az ügyleteket a cégek között.

Ezen színlelt szerződések, valamint az ezekhez kapcsolódó, és az évek során folyamatosan lekönyvelt hamis számlák és bizonylatok révén az elsőrendű vádlott összesen 63 300 000 forint összegű vagyoni hátrányt okozott az általa vezetett gazdasági társaságoknak.

A beszállítók oldaláról a harmad és negyedrendű vádlottak utaltak át a színlelt szerződések alapján összesen 47 607 000 forintot az apa, vagyis a másodrendű vádlott részére, aki a számlájára  érkezett befizetéseket rendszeresen és azonnal felvette, majd készpénzben átadta a fiának. Az elsőrendű vádlott ebből további üzletrészeket vásárolt az általa vezetett egyik gazdasági társaságban, miáltal ott a korábbi 510.000 forintos üzletrészének értéke 49 130 000 forintra emelkedett. A nyomozás során a törzsbetétnek ezt a részét zár alá vette a bíróság.

A Heves Megyei Főügyészség az első és a másodrendű vádlottakat önálló intézkedésre jogosult személy által, kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, emellett mind a négy elkövetővel szemben vádat emelt bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett gazdasági csalás bűntette, pénzmosás bűntette, és más bűncselekmények miatt is.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a bűnszövetség vezetőjével szemben a bűnössége beismerése esetén 4 év szabadságvesztést és 5 000 000 forint pénzbüntetést szabjon ki, valamint alkalmazzon vagyonelkobzást a zár alá vett vagyon erejéig. A többi vádlott vonatkozásában az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat