Ma: 2020.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Egy szerelmespár izgalmas programja: pénzhamisítás
Privatkopo.hu 2020.09.21. 12:49:00

A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett ellen.A nyomozás adatai szerint P. Ádám és párja Budapesten, egy XI. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, amelyeket forgalomba is hoztak. A házilag nyomtatott pénzzel 2019. december 15-e és december 17-e között Budapesten és Vecsésen is több alkalommal fizettek.

A két fiatal a legyártott pénzt nem sokáig „élvezhette”, mivel egy budapesti benzinkúton a P. Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták és feljelentést tettek a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságon.

A kőbányai rendőrök a nyomozati cselekmények eredményeként 2019. december 17-én, lakásukon elfogták a fiatal férfit és barátnőjét, ahol kutatást is tartottak. A kutatás során a nyomozók több száz hamis bankjegyet - hatezer eurót és 60 ezer forintot -, hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, más nevére kiállított okmányokat valamint rendszámtáblát is találtak és foglaltak le. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy azok hamisak.  

Az eljárás során a nyomozók P. Ádámot és B. Anettet pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság a feltételezett elkövetők letartóztatását elrendelte, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezte őket.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

További friss információk
10 millió forint értékű cigarettaszállítmányt kapcsoltak le a NAV és a határrendészet munkatársai
700 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják a szójás bűnszervezet tagjait
Vádat emeltek egy igazi „jóstehetség” ellen
Felvette az előleget, de nem végezte el a nyílászárók cseréjét - 41 rendbeli csalással gyanúsítják
Vádemelés a többmilliárdos adócsalást elkövető húsos bűnszervezet tagjai ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat