Ma: 2020.08.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Ingatlanokkal csalt, százmilliós kárt okozott
MTI 2017.01.05. 6:19:00

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy - az elkövetések idején negyvenes éveiben járó - férfival szemben, aki egy kft. ügyvezetőjeként 2014-ben és 2015-ben 53, jellemzően győri ingatlan megszerzését ígérte meg a sértetteknek, de nem vette meg őket.A vádlott 2014-től kezdődően különböző magánszemélyek megbízása alapján egy győri székhelyű kft. ügyvezetőjeként vállalta tartozásokkal terhelt - jellemzően győri - ingatlanok megszerzését. A megbízási díjak, foglalók átvételét követően azonban többnyire semmit nem tett az ingatlanok tehermentesítése érdekében, az átvett összegeket pedig elköltötte.

A vádlott egyes esetekben ugyanazon lakás megszerzését több személynek is megígérte egyszerre. A vádlott az összesen 173 millió forintot ismeretlen célra fordította, abból 24,6 millió forintot fizetett vissza. A férfi által vezetett cég emellett rezsitartozások közvetítését, rendezését is vállalta, amelyek nem teljesítésével újabb 5 sértettnek további 3.740.000 forint kárt okozott.

Az elkövető egyetlen esetben szerzett meg ingatlant a megbízónak, azonban az ingatlan vételárát, 6.8 millió forintot, melyet a tehermentesítésre kellett volna fordítania, elköltötte. Így az eladó nem kapta meg a vételárat, ezáltal - bár a tartozása megmaradt -, a lakását elvesztette, az új tulajdonos által megvásárolt lakáson pedig maradt a 6.8 millió forint követelés.

A vádlott cége emellett 2013-ban megállapodást kötött egy győri ingatlankezelő társasággal is különböző lakások közüzemi tartozásainak behajtására. A vádlott cége ennek keretében 5 ingatlan kapcsán a lakók közmű tartozásait, összesen közel 4 millió forint értékben 2013 októbere és 2015 októbere között beszedte, azonban azt az ingatlankezelőnek nem továbbította. Így a sértettek közműtartozása továbbra is fennáll az ingatlankezelő felé, amely mellett 497 ezer és 952 ezer forint közötti károkat okozott nekik az elkövető.

Az ügyészség a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottal szemben 53 bűncselekmény, sikkasztások és csalások elkövetése miatt emelt vádat. A vádlott terhére rótt bűncselekmények miatt 2-12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat