Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Szabadlábon a pécsi egyetem volt gazdasági főigazgatója
nol.hu 2012.12.05. 11:37:00

Szabadlábra helyezte a Győri Törvényszék Imhof Gábort, a Pécsi Tudományegyetem egykori gazdasági főigazgatóját, akit folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás, vesztegetés és más súlyos bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség.Huszonhét vádlottja van a szerteágazó pécsi ügynek, az elsőrendű Imhof Gábort már meghallgatta a bíróság, ám ő csak egy vádpont tekintetében tett részletes vallomást. Bűnösségét nem ismerte el.

Imhof Gábor megszakítással csaknem 30 hónapig volt előzetesben. Egyszer már kiengedték, ám a vád szerint abban az időben visszaélt az egyetem bankkártyájával, ezért ismét őrizetbe vették.

Az elfogultság miatt a Győri Törvényszéken tárgyalt ügyben Imhof védője kérte a vádlott szabadlábra helyezését. Bóka Tibor bíró tanácsa helyt adott az indítványnak, indoklása szerint az előzetes fogva tartás okai mára megszűntek, abban a vádpontban, amelyben Imhofot másodszor letartóztatták, a bizonyítási eljárás már megtörtént.

Imhof Gábor Pécs közigazgatási területét nem hagyhatja el, és meghatározott időben jelentkeznie kell a rendőrségen. Az ügyész fellebbezést nyújtott be a szabadlábra helyezés ellen.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat