Ma: 2021.09.26.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
Privatkopo.hu 2021. 05. 26. 7:07:00

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság elrendelte annak a 49 éves, büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, aki eltartási szerződés ígéretével egy idős, beteg férfitől két, összesen 55 millió forintot meghaladó értékű ingatlant csalt ki, emellett a nyugdíját is rendszeresen elvette.A megalapozott gyanú szerint a hasonló bűncselekmények miatt korábban már elítélt férfi 2018-ban ismerte meg a sértettet, majd miután meggyőződött róla, hogy nincsenek közeli hozzátartozói, ellenben nagy értékű vagyona van, fokozatosan a bizalmába férkőzött, hogy azt megszerezze.

2020 februárjában eltartási szerződést kötöttek egy veszprémi ügyvéd előtt, amely szerint a gyanúsított a sértett ingatlanai fejében vállalta, hogy havi 120 000 forint értékben a sértettet élete végéig eltartja, részére megfelelő lakhatást, ellátást biztosít, és  a gyógykezeléséről is gondoskodik. A sértett nem tudta, hogy a férfi nem lett volna jogosult a szerződéskötésre, mivel több éve cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt, továbbá, hogy az eltartásához szükséges jövedelemmel sem rendelkezik. A terhelt az enyingi otthonában helyezte el a sértettet, a nyugdíját elvette, kezeltetéséről pedig nem gondoskodott. A sértett a tartási szerződés megkötése után négy hónappal a terhelt otthonában elesett, majd néhány nappal a kórházba szállítását követően elhunyt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai május 9-én őrizetbe vették az enyingi férfit és különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a budai ingatlant pedig zár alá vették, míg a balatoni ingatlant a gyanúsított már korábban értékesítette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a bíróság ezzel egyetértve egy hónap időtartamra elrendelt. A gyanúsított és védője fellebbezés jelentett be a bíróság végzése ellen, így az nem végleges.

További friss információk
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
Elfogták az idős embereket megkárosító csalókat
Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst - bilincsben vitték el őket
28 000 forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 000 forintért
Volt NAV-os vezető és bűntársai ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat