Ma: 2020.06.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádhatóság az idős, beteg rokonát kirabló férfival szemben
Privatkopo.hu 2020.04.08. 12:29:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a letartóztatásban lévő, 22 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki nagynénje sérelmére követett el vagyon elleni erőszakos bűncselekményt.A vád szerint a vádlott 2019. december 21-én, késő este megjelent a korábban agyvérzésen is átesett nagynénje ingatlanánál, ahová a lakás zárt bejárati ajtaját benyomva jutott be, miközben a sértett és élettársa a lakás egyetlen szobájában tévéztek.

A vádlott a szobában lévő televízió beltéri egységet szó nélkül magához rántotta. Mivel a beltéri egység össze volt kötve egy képcsöves televízióval, az leesett a helyéről, és összetört.

A sértett megpróbálta megakadályozni, hogy az unokaöccse a műszaki eszközt elvigye, ezért a ruhájánál fogva megragadta a vádlottat, felszólítva a beltéri egység visszaadására.

A vádlott ekkor a sértettet a lakás bejárati ajtaja előtti lépcsőről a földre lökte, majd a 6000 forint értékű eszközzel elszaladt. A sértettnek az elesés következtében a jobb vállízülete rándult és húzódott meg. Az okozott kár azóta sem térült meg.

A vádlott tisztában volt a sértett korával, illetve egészségi állapotával is, ezért cselekménye a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének minősül.

Az elkövetett minősített rablás miatt az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, egyben indítványozta a férfi tavaly decemberben elrendelt letartóztatásának fenntartását az ítélethozatalig.

További friss információk
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
Bűnügyi őrizetben az „unokázós” csalók: egy 16 és egy 19 éves lány, valamint 20 éves barátjuk 9 millió forintot csalt ki egy 73 éves asszonytól
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat