Ma: 2020.11.15.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
27 millió forintot csaltak ki személyes adatokkal visszaélve az egyik legnagyobb hazai távközlési szolgáltatótól
Privatkopo.hu 2020.11.09. 10:44:00

Személyes adatokkal visszaélve több mint 27 millió forintot csalt ki három kaposvári bűnbanda az egyik legnagyobb hazai távközlési szolgáltatótól.A nyomozás adatai alapján - az akkor még - ismeretlen elkövetők 2018 végétől kezdődően összesen 68 személy adatait jogtalanul megszerezve és felhasználva rendeltek különböző műszaki cikkeket, köztük mobiltelefonokat, tv készülékeket egy ismert hazai távközlési szolgáltatótól.  A megrendelt termékeket a bűncselekményben közrejátszó futárok nem az ügyfelek címére szállították, hanem az elkövetőknek kézbesítették.

Az adatgyűjtés és elemzés eredményeként a vizsgálók az összesen hat - 22 és 47 év közötti - megrendelőt, valamint két, a bűncselekmények elkövetésében társtettesként részt vevő, 28 és 32 éves futárt hallgattak ki személyes adattal visszaélés vétség, hamis magánokirat felhasználása vétség, valamint jelentős kárt okozó információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

További friss információk
Nem jutottak el a címzettekhez a pénzküldemények, mert a postás zsebre tette azokat
Jutaléknak álcázott milliókból vagyonosodó cégvezetőkkel szemben emeltek vádat
Tanmese naiv nőknek: közel 700 ezer forintot csalt ki áldozatától a „szerelmes” férfi
Hét megyében csapott be nyugdíjasokat az álpostás
27 millió forintot csaltak ki személyes adatokkal visszaélve az egyik legnagyobb hazai távközlési szolgáltatótól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat