Ma: 2020.07.06.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Hat év börtönbüntetésre ítélték a drogkereskedőt - Hollandiából csempészte a „cuccot”
Privatkopo.hu 2019.05.17. 8:29:00

Hat év börtönbüntetést szabott ki a Gyulai Törvényszék tegnap arra a férfira, aki az elmúlt két évben ötször is elutazott Amszterdamba kábítószerért, amit azután Békéscsabán értékesített.Az ítéleti tényállás szerint a férfi egy üzenetküldő alkalmazás segítségével került kapcsolatba egy Hollandiában élő személlyel, akihez 2017 decembere és 2018 áprilisa között ötször is elutazott; tőle amfetamint, kokaint, marihuánát, MDMA tartalmú tablettákat és LSD bélyegeket vásárolt, majd azokat Magyarországra hozta.

A férfi a kábítószert ezután szegedi lakóhelyén, illetve békéscsabai tartózkodási helyén tárolta, és amellett, hogy azt maga is fogyasztotta, nagyobb részben pénzért értékesítette.

A nyomozás során feltárt adatok szerint a férfinek egy fodrászüzlet tulajdonosa azonban nem készpénzt fizetett a kábítószerért, hanem szolárium használatot biztosított az amfetaminért cserébe. A férfi által használt békéscsabai és szegedi ingatlanokban a házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószert és az értékesítésükhöz használt növényőrlőt, valamint digitális mérleget találtak a nyomozók, amit tőle lefoglaltak.

A Békés Megyei Főügyészség 2019. április 10-én emelt vádat az ügyben, és egy hónappal később a Gyulai Törvényszék előkészítő ülésen mondta ki bűnösnek a cselekményét beismerő férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében.

A bíróság a főügyészség által megtett mértékes indítvánnyal egyezően, 6 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, szintén 6 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta, és a kábítószer-kereskedelem során szerzett 63 500 forintot tőle elkobozta.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat