Ma: 2020.04.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Hitelre vásárolt mobiltelefonok eladásából gazdagodtak a csalók
Privatkopo.hu 2020.02.26. 9:29:00

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet csalás miatt négy budapesti és egy vésztői lakos ellen, valamint orgazdaság miatt szintén két fővárosi személlyel szemben folytatott.Egy 30 éves férfi - 24 éves ismerősével közösen - 2017 októberétől visszatérően hívott fel véletlenszerűen kiválasztott telefonszámokat. A kezdeményezett beszélgetések során az egyik mobilszolgáltató munkatársának adták ki magukat és azt állították, hogy a cég nyereményjátékában kisorsolták a hívásokat fogadó személyeket. A nyeremény kézbesítése céljából elkérték az érintettek adatait, amelyek birtokában egyikük felesége, egy 28 éves nő előfizetési szerződéseket kötött online, illetőleg részletfizetéssel nagy értékű telefonokat rendelt a felhívottak nevében a mobilszolgáltató internetes honlapján keresztül.

A készülékeket kiszállító csomagküldő szolgálat egyik kézbesítője, egy 25 éves vésztői férfi, a csomagokat nem azok tényleges címzettjei részére, hanem vagy a 28 éves nőnek vagy pedig egy további tettestárs, egy 29 éves férfinak adta át. Az ilyen módon megszerzett telefonokat a gyanúsítottak egy fővárosi műszaki üzletben értékesítették, a hitelek törlesztőrészleteit azonban nem fizették.

A nyereményjátékra történő hivatkozással felhívott személyek közül hat személy esetében a bankkártyájuk adatait szerezték meg, amelyekkel a gyanúsítottak webshopokból vásároltak összesen közel kétmillió forint értékben, míg további egy főt megtévesztéssel több mint százezer forint átutalására vettek rá.

A nyolc megyét érintő ügyben összehangolt akció keretében 2018. október 16-án, egy rejtekhelyül szolgáló budapesti lakásban fogták el a csalássorozat elkövetőit, míg a csalásból származó telefonokat felvásárló 48 éves férfit és a 29 éves nőt a munkahelyükön. A gyanúsítottakat előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és csalás bűntett, illetve orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták őket ki.

A mobilszolgáltató cég sérelmére okozott kár több tízmillió forint.

A nyomozás során megtartott házkutatás során gépkocsit, ékszereket, műszaki cikkeket, karórát, parfümöket, márkás ruhákat, cipőket és retikülöket foglaltak le a veszprémi nyomozók, amelyeket a bűncselekmények útján megszerzett pénzből vásárolt a 28 éves nő.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

További friss információk
Élettársa vette rá a sikkasztásra az eladónőt
Utazásokat szervezett, de az átvett pénzeket másra költötte
Már a zsebében érezte a pénzt, de nem jutott messzire az „unokázós” csaló
Bűnügyi felügyeletben is folytatta az „unokázást”
Kétmillió forintot sikkasztott a könyvelő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat