Ma: 2020.11.15.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Hét megyében csapott be nyugdíjasokat az álpostás
Privatkopo.hu 2020.11.10. 8:02:00

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli, időskorúak sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki idős sértettek hiszékenységét kihasználva, több mint kétmillió forintot zsákmányolt.A magát bűncselekményekből fenntartó baranyai férfi autóval az ország számos pontjára elutazott, ahol társasházi lakásokban élő idős embereket tévesztett meg azzal, hogy magát postásnak adta ki, majd valótlan indokokra - például a többi postás munkáját érintő ellenőri tevékenységére vagy a pénz hamisságára - hivatkozva készpénz és bankkártya átadását kérte tőlük. Miután az életkoruknál fogva kiszolgáltatott sértettektől az értékeiket megszerezte, a férfi általában futva menekült el a helyszínről, majd a készpénzt elköltötte, a bankkártyák felhasználásával pedig további kárt akart okozni.

A vádlott ilyen módszerrel 2019 júniusától kezdve Veszprémben, Kiskőrösön, Egerben, Budapesten, Baján, Szekszárdon, Kecskeméten, Dunaújvárosban és Kaposváron mindösszesen 15 sértettet ejtett tévedésbe, és nekik egyenként 60 000 és 540.000 forint közötti kárt okozott. A vádlott a bűncselekmény-sorozattal összesen 2 414 000 forintot szerzett meg. A kaposvári nyomozók végül 2019 decemberében elfogták és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A további nyomozás során a férfi ellen más megyékben indított büntetőeljárásokat is a Kaposvári Rendőrkapitányság előtt folyamatban lévő ügyhöz egyesítették, majd a széleskörű vizsgálat eredményeképpen az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben 16 bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat a Kaposvári Járásbíróságon.

A vádiratban az ügyészség a vádlottal szemben - valamennyi bűncselekmény beismerése esetén - 5 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a vádlottat közügyek gyakorlásától és a járművezetéstől is tiltsa el, és kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

További friss információk
Nem jutottak el a címzettekhez a pénzküldemények, mert a postás zsebre tette azokat
Jutaléknak álcázott milliókból vagyonosodó cégvezetőkkel szemben emeltek vádat
Tanmese naiv nőknek: közel 700 ezer forintot csalt ki áldozatától a „szerelmes” férfi
Hét megyében csapott be nyugdíjasokat az álpostás
27 millió forintot csaltak ki személyes adatokkal visszaélve az egyik legnagyobb hazai távközlési szolgáltatótól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat