Ma: 2021.08.05.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Hét megyében csapott be nyugdíjasokat az álpostás
Privatkopo.hu 2020. 11. 10. 8:02:00

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli, időskorúak sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki idős sértettek hiszékenységét kihasználva, több mint kétmillió forintot zsákmányolt.A magát bűncselekményekből fenntartó baranyai férfi autóval az ország számos pontjára elutazott, ahol társasházi lakásokban élő idős embereket tévesztett meg azzal, hogy magát postásnak adta ki, majd valótlan indokokra - például a többi postás munkáját érintő ellenőri tevékenységére vagy a pénz hamisságára - hivatkozva készpénz és bankkártya átadását kérte tőlük. Miután az életkoruknál fogva kiszolgáltatott sértettektől az értékeiket megszerezte, a férfi általában futva menekült el a helyszínről, majd a készpénzt elköltötte, a bankkártyák felhasználásával pedig további kárt akart okozni.

A vádlott ilyen módszerrel 2019 júniusától kezdve Veszprémben, Kiskőrösön, Egerben, Budapesten, Baján, Szekszárdon, Kecskeméten, Dunaújvárosban és Kaposváron mindösszesen 15 sértettet ejtett tévedésbe, és nekik egyenként 60 000 és 540.000 forint közötti kárt okozott. A vádlott a bűncselekmény-sorozattal összesen 2 414 000 forintot szerzett meg. A kaposvári nyomozók végül 2019 decemberében elfogták és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A további nyomozás során a férfi ellen más megyékben indított büntetőeljárásokat is a Kaposvári Rendőrkapitányság előtt folyamatban lévő ügyhöz egyesítették, majd a széleskörű vizsgálat eredményeképpen az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben 16 bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat a Kaposvári Járásbíróságon.

A vádiratban az ügyészség a vádlottal szemben - valamennyi bűncselekmény beismerése esetén - 5 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a vádlottat közügyek gyakorlásától és a járművezetéstől is tiltsa el, és kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat