Ma: 2020.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Pénzhamisító élettársakkal szemben emeltek vádat
Privatkopo.hu 2020.10.01. 12:32:00

Az élettársak a hamisított pénzzel gyorsétteremben és interneten megrendelt használati tárgyakért fizettek. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség gazdasági bűncselekmények elleni fellépésre specializálódott részlege letöltendő börtönbüntetést és pénzbüntetést indítványoz velük szemben vádiratában.A vádirat szerint egy 26 éves nő és egy 28 éves férfi, akik élettársak voltak, 2019-ben pénzt - euró és forint bankjegyeket - hamisítottak egy nyomtatóval. A pár 2019 decemberében több esetben gyorsétteremben fizetett hamis pénzzel, illetve interneten megrendelt telefon, hangfal és táska árát egyenlítették ki a bankjegyekkel. A férfi egy X. kerületi benzinkúton is vásárolt a hamis pénzzel, a töltőállomás azonban gyanút fogott és feljelentést tett. A Budapesti X. kerületi nyomozók azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a párt.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség Gazdasági Bűnügyek Részlege a két terhelttel szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség a vádlottakkal szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint pénzbüntetést indítványoz.

A pár jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
10 millió forint értékű cigarettaszállítmányt kapcsoltak le a NAV és a határrendészet munkatársai
700 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják a szójás bűnszervezet tagjait
Vádat emeltek egy igazi „jóstehetség” ellen
Felvette az előleget, de nem végezte el a nyílászárók cseréjét - 41 rendbeli csalással gyanúsítják
Vádemelés a többmilliárdos adócsalást elkövető húsos bűnszervezet tagjai ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat