Ma: 2020.08.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Megkezdődött Galambos Lajos és felesége büntetőpere
Blikk 2018.05.22. 17:34:00

Több halasztás után érdemben elkezdődött Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi), valamint felesége és társaik büntetőpere. A keddi tárgyalás kezdetén a vádlottak többféle beadvánnyal is próbálták tovább halasztani az ügyet, sikertelenül.A tárgyaláson az ügyész ismertette, Galambos Lajost háromrendbeli, jelentős értékre, üzletszerüen elkövetett lopással és egyrendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolják. Feleségét - társtettesként - kétrendbeli, jelentős értékre, üzletszerüen elkövetett lopással vádolják.

Galambos a vád szerint 81 millió forintos károkozásban, míg neje 35 millió forintos károkozásban vett részt az ügyben érintett közműszolgáltatók kárára. A bíróságon mindketten megtagadták a vallomást. A zenész ügyvédje jelezte, védence azok után tesz majd vallomást, miután a 44 ezer oldalas peranyagot át tudta tanulmányozni.

Galambos Lajos vallomástétel helyett felolvasta nyilatkozatát, amelyben panaszt tett a bíróság előtt a 2015-ös letartóztatásának és fogva tarásának körülményeivel kapcsolatban, azt hangsúlyozta, áldozat és nem elkövető. Hozzátette, „úgy tettek meggyalázott emberré, hogy az ártatlanságomról nem szólhattam”. A zenész szerint úgy bántak vele, mint egy gyilkossal, és a kihallgatások alatt még a bilincset sem vették le róla, nem írhatott levelet, és nem telefonálhatott gyermekeinek sem. Kijelentette: „bűncselekményt nem követtem el. Ez a pontatlan vádirat engem úgy állít be, mintha csúcsbűnöző lennék. Mintha bűnöző életmódra lettem volna berendezkedve”.

Galambos nehezményezte, hogy amikor feleségével együtt őrizetbe vették, az egyik rendőr gyermekei elhelyezésével kapcsolatban annyit mondott, „majd gondoskodik róluk a gyámhivatal”.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat