Ma: 2019.05.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Közel egymilliárdot csaltak össze egy fiktív focicsapatra: az MTV egyik szerkesztőjét is lefizették a bűnözők
delmagyar.hu 2011.09.12. 9:03:00

Hétfőn állnak első alkalommal bíróság elé annak a bandának tagjai, akik az elmúlt években összesen 900 millió forint támogatást csaltak össze egy fiktív magyar focicsapatra.Hétfő reggel a vádirat ismertetésével megkezdődik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon az a büntetőügy, melynek tárgyát csalás- és vesztegetés bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége képezi.

A vádirat lényege szerint az első-, másod- és harmadrendű vádlottak 2004 és 2009 között több magánszemélytől több mint 900 millió forint készpénzt vettek át kölcsön jogcímén azzal a szöveggel, hogy azt a tulajdonukban lévő futball klub beindítására, különböző pályázatok önerejének biztosítására fordítják. A pénzt ráadásul befektetési céllal kérték - kamatfizetési kötelezettség mellett -, amely tevékenységre PSZÁF engedéllyel nem rendelkeztek.

A kölcsönadókat - egyebek mellett egy valótlan tartalmú, hamis likviditási szerződés készítésével és felhasználásával - tévedésbe ejtették és folyamatosan tévedésben tartották a pályázatokkal kapcsolatos elbírálások, kifizetések tekintetében. A kölcsön összegét egyetlen esetben sem fizették vissza. A sértettek megtévesztése érdekében képesek voltak addig is elmenni, hogy lefizették a Magyar Televízió egyik munkatársát azért, hogy a Telesport internetes oldalán egy valótlan tartalmú cikket jelentessen meg a vádlottak tulajdonát képező futball klub és a Mercedes gyár közötti szponzori szerződésről.

Az első- és másodrendű vádlott előzetes letartóztatásban van, a harmadrendű vádlott pedig lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll. Az ügyészség a vádiratában az első-, másod- és harmadrendű vádlott esetében végrehajtandó, míg a negyedrendű vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Közel 600 ezer euro tisztára mosásában vett részt egy banki alkalmazott
Nyolc év börtönbüntetésre ítélték a Pécsi Tudományegyetem volt gazdasági igazgatóját
Pénzért törölt adótartozásokat a NAV volt főosztályvezető-helyettese
Fiktív reklámszerződésekkel 11 milliárd forintot nyúlt le a céghálózatot működtető bűnszervezet
Az előlegeket felvette, a lakásfelújítások elmaradtak
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat