Ma: 2019.08.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nincs ingyen repülőút a miniszterelnöknek - hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentik Orbán Viktort
Privatkopo.hu 2018.09.26. 9:34:00
A Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt büntetőfeljelentést tesz, emellett vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi bizottságában a miniszterelnök ellen - olvasható a párt közleményében. 

A Párbeszéd álláspontja szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik a magyar gazdaság meghatározó alakjai és jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől - írták. 

A Párbeszéd szerint utóbbi miatt bűncselekmény is történt, a párt ezért feljelentést tesz hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának alapos gyanúja miatt, emellett a miniszterelnök ellen az Országgyűlés Mentelmi bizottságában vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a párt képviselője. 

Emlékeztetőül: a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan ismerte el, hogy Garancsi István nagyvállalkozó utaztatja Orbán Viktort a Vidi nemzetközi kupameccseire. Ezt bármilyen rendszerben nézzük, bárhonnan közelítjük meg - felveti a korrupció gyanúját.

Ugyanis: a magyar miniszterelnök hobbijából következő bizonyos költségeket, ez esetben azt, hogy egy klubcsapat idegenbeli, nemzetközi meccseit a helyszínen tudja megtekinteni, egy olyan üzletember fizeti, akinek a cégei sokmilliárd forintos tételben kapnak megrendeléseket attól a magyar államtól, amit jelenleg az a kormány irányít, akinek a fejét ő utaztatja egy luxusrepülőgéppel focimeccsekre.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat