Ma: 2019.09.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Ezúttal Érden kaszáltak az „unokázós” csaló retkek
Privatkopo.hu 2019.01.24. 14:26:00

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és Felderítő Osztálya - együttműködve a Gödöllői, a Monori, a Budaörsi és az Érdi Rendőrkapitányság munkatársaival - összehangolt akció keretében azonosította és elfogta azt a két férfit, akik csalás bűntett elkövetésével gyanúsíthatók.A nyomozás során keletkezett adatok szerint a 18 éves és 33 éves férfi ezidáig ismeretlen tettestársa 2019. január 23-án - 17 óra 30 perc és 19 óra között — három, érdi időskorú sértettet vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett unokájának, rokonának kiadva.

A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet okozott és a kár megtérítésére egy nagyobb összeget kellene átadnia a felhívott lakásán megjelenő ismerősének. Két sértettnek gyanús volt a hívás, ezért letették a telefont. Az egyik sértett azonban elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója, beleegyezett a kért „gyors pénzügyi segély” címén kialkudott összeg átadásába.

Ezt követően N. Csaba és N. Kálmán megjelent a sértett lakóhelyén, ahol N.  Kálmán a kicsalt több mint egymillió forint értékű külföldi valutát átvette, majd a helyszínről távoztak. A két férfi a pénzt egy budapesti valutaváltóban forintra váltotta, ahol őket a rendőrök tetten érték és elfogták.

A lőrinci és pásztói férfit a rendőrök előállították az Érdi Rendőrkapitányságra és - őrizetbe vételük mellett - csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására. Harmadik társukat még keresik.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

További friss információk
Több mint másfél milliárd forintot csalt el egy munkaerő-kölcsönző bűnszervezet
Elítélte a bíróság a „nádudvari uzsoraügy” két vádlottját
3 év börtönbüntetés a csaló nőnek
Adathalászok hálójába kerültek a pénzmosás olasz és afgán sértettjei - elítélték a román pénzmosót
Nyolc személy ellen emeltek vádat a kézilabdás bundaügyben - egyikük rendőr volt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat