Ma: 2020.08.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nem mind arany, ami fénylik: előzetes letartóztatásban a csaló nők
police.hu 2018.05.07. 18:14:00

Csalás és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 30 éves és egy 48 éves sajószentpéteri nővel szemben.A gyanúsítottak Encsen, 2018. május 3-án, a délelőtti órákban egy, a háza előtt üldögélő 86 éves asszonyhoz léptek és függönyt kínáltak eladásra. Beszélgetés közben a két fiatalabb nő aranynak látszó ékszereket is felajánlott az idősebbnek, aki a 100 000 forintért kínált láncot 65 000 forintért meg is vásárolta.

Mindeközben az egyik eladó felhívta az ismerősét, akivel hangosan arról beszélgettek, hogy nagyon olcsón, árun alul adta el a láncot, ezért a telefon másik végén lévő személy nagyon ingerült lett. Ezzel azt a látszatot keltették a vásárlóban, hogy milyen remek üzletet kötött. Ehhez kapcsolódóan újabb aranynak tűnő ékszert kínáltak fel a sértettnek, aki elmondta, hogy nem kell már több, hiszen van neki több is.

A korábban kialkudott vételár átadása és az idős nő ékszereinek megtekintése miatt mindhárman bementek a lakásba. Itt a két eladó az eléjük tárt ékszerekből elvett kettőt, majd sietősen elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a nyomozók rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőket.

A bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben az Encsi Rendőrkapitányság előterjesztést tett az ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság 2018. május 6-án elrendelt.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat