Ma: 2021.04.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Elcsalta a bérházak építésére felvett 540 millió forintos bankhitelt
Privatkopo.hu 2021.03.03. 8:38:00

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2009 novembere és 2010 áprilisa közötti időszakban bérházak építésére felvett, összesen 540 millió forint összegű hitelt más, ismeretlen célra használta fel.A vádlott 2009 novembere és 2010 áprilisa közötti időszakban Tatán és Pomázon bérházak építésére vállalkozott, amelyre banki hitelt vett fel részletekben. A vádlott azonban már a hitelrészlet-lehívási kérelmek előterjesztésekor tudatában volt annak, hogy a hozzá kerülő hitelrészleteket nem az építkezések befejezésére fogja fordítani - és nem is arra fordította.

A bank utólagosan, egyes részmunkák elvégzését követően, ütemesen vállalta fizetni a hitelt. A vádlott azonban az el nem végzett munkákról szóló, valótlan tartalmú generál kivitelezői számlákat tartalmazó részjelentésekkel tévedésbe ejtette a hitelintézetet és így jogosulatlanul vette fel a hitelt, majd a pénzt más célra fordította. A vádlott ezzel a magatartásával összesen 540 millió forint összegű kárt okozott a hitelintézetnek, melyből a felszámolási eljárásban 60 millió forint térült meg.

Az ügyészség a férfival szemben különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék végrehajtandó börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki a férfival szemben, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezze a vádlottat arra is, hogy térítse meg a hitelintézet fennmaradó kárát.

További friss információk
Volt élettársa bankkártyájával fizette ki több havi telefonszámláját
Jogerősen elítélte a bíróság a csaló debreceni konyhafőnököt
Elsikkasztotta a lízingelt teherautót
Építőipari munkákat vállalva csalt ki pénzt a vállalkozó
„Unokázás”: több mint 10 millió forinttal károsított meg idős embereket egy fiatal nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat