Ma: 2019.04.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Az ékszerbolti balhé előtt egy magánszemélyt is ki akart rabolni Kevin
Privatkopo.hu 2019.02.05. 11:26:00

A budapesti nyomozók befejezték annak a férfinak és társának az ügyét, akik először egy férfit akartak kirabolni, majd két hónap múlva egy ékszerbolthoz mentek, hogy fegyverrel megszerezzék a bevételt.Ahogy arról már korábban beszámoltunk: a 37 éves R. Kevin 2018. február 15-én, délelőtt, Budapest XI. kerületében, egy Bocskai úti ékszerüzletet rabolt ki.

A férfi vásárlást színlelve ment be az üzletbe, majd egy gázriasztó fegyverrel a bevételt követelte. Az elkövető gyorskötözővel megkötözte az eladót, majd bezárta az üzlet ajtaját és a kulccsal, a pénzzel, valamint az arany ékszerekkel együtt távozott. A rabláskor a férfi társa, a 47 éves H-né H. Zsuzsanna a helyszín közelében az autóban várakozott, majd együtt elmenekültek.

A budapesti rendőrök 2018. február 21-én fogták el a párost. A nyomozás adatai szerint R. Kevin és H-né H. Zsuzsanna az ékszerüzlet kirablását megelőzően is követett el bűncselekményt.

A férfi és a nő 2017. december 15-én, este az autójukkal megállt egy óbudai ház közelében, majd megvárta, amíg az ott lakó férfi beparkol a garázsba. R. Kevin ezután odalépett a férfihez, és egy fegyverrel - vagy annak utánzatával - ékszereket, valamint pénzt követelt. A sértett a fenyegetés ellenére sem adott át semmit a férfinek. R. Kevin értékszerzés nélkül, társával együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntett és kísérlet, valamint személyi szabadság megsértése bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Társát bűnsegédként elkövetett fegyveres rablás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat