Ma: 2021.01.17.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Drága örökös: 10 év szabadságvesztést kért az ügyészség a Kósa Lajosból hülyét csináló csengeri asszonyra
Privatkopo.hu 2020.11.23. 11:41:00

Húsz sértettnek okozott mintegy 780 millió forint kárt egy nő azzal, hogy külföldi örökségének megszerzéséhez kölcsönöket kért, noha az örökség nem is létezett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.Ő az az asszony, aki - akkor még Szabó Gáborné néven - a csengeri örökösnőként vált ismertté, és aki Kósa Lajosból, a Fidesz rutinos politikusából is hülyét csinált a több millió eurósnak hazudott örökségével.

A vádlott elhitette a sértettekkel, hogy a külföldön örökölt vagyonba kimagaslóan nagy értékű részvénycsomagok, üzleti és egyéb vagyoni részesedések, valuta- és forintbetétek, értékpapírok és nagy értékű ingatlanok tartoznak, melyek megszerzéséhez külföldi ügyvédeket kell fizetnie, a vagyon kezeléséhez tanácsadókat kell bevonnia.

Az egyes sértetteknek okozott kár 1,4 milliótól 387 millió forintig terjedt, a lenyúlt pénzekből mindössze 3 millió 950 ezer forint térült meg.

A nyomozás idején a vádlottat a svájci hatóság adta ki Magyarországnak, majd kilenc hónap letartóztatás után bűnügyi felügyelet alá került. Ennek során is elkövetett egy újabb csalást, ugyanis több mint 11 millió forintot csalt ki egy sértettől, szintén a nem létező hagyaték ürügyén. Erre tekintettel az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte ismételten a letartóztatását. 

A Mátészalkai Járási Ügyészség 20 rendbeli csalás bűntettével vádolja, az ügyészség 10 év börtön kiszabását kérte rá.

További friss információk
Csaba és Barbara az „unokázásban” látta a szebb jövőt - tévedtek
Rejtett kamera, telefonlehallgatás, titkosszolgálati megfigyelés, névtelen bejelentési vonal - így fogják ellenőrizni az orvosokat
Henrietta, Gyula és a taxis - milliós összegekben „unokáztak”, de egyszer csak „felkapták” őket a zsaruk
Internetes csalás: elfogták a bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsított 23 éves nőt
Okmányirodai ügyintéző megvesztegetése útján juttattak unión kívüli személyeket magyar útlevélhez
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat