Ma: 2021.01.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Drága örökös: 10 év szabadságvesztést kért az ügyészség a Kósa Lajosból hülyét csináló csengeri asszonyra
Privatkopo.hu 2020.11.23. 11:41:00

Húsz sértettnek okozott mintegy 780 millió forint kárt egy nő azzal, hogy külföldi örökségének megszerzéséhez kölcsönöket kért, noha az örökség nem is létezett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.Ő az az asszony, aki - akkor még Szabó Gáborné néven - a csengeri örökösnőként vált ismertté, és aki Kósa Lajosból, a Fidesz rutinos politikusából is hülyét csinált a több millió eurósnak hazudott örökségével.

A vádlott elhitette a sértettekkel, hogy a külföldön örökölt vagyonba kimagaslóan nagy értékű részvénycsomagok, üzleti és egyéb vagyoni részesedések, valuta- és forintbetétek, értékpapírok és nagy értékű ingatlanok tartoznak, melyek megszerzéséhez külföldi ügyvédeket kell fizetnie, a vagyon kezeléséhez tanácsadókat kell bevonnia.

Az egyes sértetteknek okozott kár 1,4 milliótól 387 millió forintig terjedt, a lenyúlt pénzekből mindössze 3 millió 950 ezer forint térült meg.

A nyomozás idején a vádlottat a svájci hatóság adta ki Magyarországnak, majd kilenc hónap letartóztatás után bűnügyi felügyelet alá került. Ennek során is elkövetett egy újabb csalást, ugyanis több mint 11 millió forintot csalt ki egy sértettől, szintén a nem létező hagyaték ürügyén. Erre tekintettel az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte ismételten a letartóztatását. 

A Mátészalkai Járási Ügyészség 20 rendbeli csalás bűntettével vádolja, az ügyészség 10 év börtön kiszabását kérte rá.

További friss információk
Az adók mellett az útdíjat is elcsalták
Ötven NVSZ-es dolgozik a hálapénzes orvosok lebuktatásán
Vádemelés az időseket megkárosító férfival szemben
Vádemelés a hitelügyintézést, hitelkiváltást és nyereséges befektetést ígérő sorozatcsalókkal szemben
Csaba és Barbara az „unokázásban” látta a szebb jövőt - tévedtek
 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat