Ma: 2020.07.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Meglépett a bérelt autóval
Privatkopo.hu 2019.11.05. 10:28:00

Nagyobb kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy hevesi férfival szemben, aki egy esztergomi autókölcsönzőben más férfi iratait használta fel, majd a bérelt autóval külföldre szökött.A vádlott 2015. január 23. napján, egy esztergomi autókölcsönzőben más férfi nevére kiállított útlevelet és vezetői engedélyt mutatott be, ezzel a sértettet megtévesztve bérbe vett egy közel másfélmillió forint értékű személygépkocsit.

A vádlott a gépjárművet a meghatározott időpontig nem vitte vissza, az már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában, azzal külföldre távozott, majd a bérbeadó részére elérhetetlenné vált.

A gépkocsit a férfitól később Ausztriában foglalta le az osztrák hatóság, majd a sértettnek visszaadta.

A vádlottal szemben az ügyészség indítványára európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság, ennek alapján a férfit Németországban fogták el. Az elkövető különös visszaeső: hétszer volt büntetve, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat