Ma: 2020.01.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Két nap alatt négy cigarettacsempészt ítéltek el Budapesten
HP 2017.06.02. 7:48:00

Két nap alatt négy cigarettacsempészt állított bíróság elé a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség Gazdasági Bűnügyek Részlege, a bíróság mind a négy elkövetőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, közülük három külföldit emellett négy-négy évre ki is utasított az országból.A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség Gazdasági Bűnügyek Részlege egy magyar, majd egy nappal később három francia állampolgárt is gyorsított eljárásban állított bíróság elé, csempészet gyanújával.

Az összesen több mint 330 kilogrammnyi cigarettát mindannyian Dubaiból hozták jogellenesen Magyarországra. A magyar férfi 2017. május 5-én érkezett az ázsiai városból a ferihegyi repülőtérre és a zöld folyosón jelentkezett belépésre, ám a poggyászaiból - a személyenként behozható 250 gramm fogyasztási dohányon kívül - több mint 60 kilogramm különféle ízesítésű, zárjegy nélküli dohány került elő.

A másik ügyben három francia fiatal - a magyar cigarettacsempésztől függetlenül - ugyanaznap szintén Dubaiból érkezett Budapestre, és a reptéri zöld folyosón jelentkeztek belépésre, majd Franciaországba terveztek továbbutazni. A csomagvizsgálat során az ő csomagjaikból több mint 270 kilogramm különféle ízesítésű, adójegy nélküli dohány került elő.

A nyomozást mindkét ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai folytatták le, amelynek eredményeként a IX. kerületi ügyészség az elkövetőket 30 napon belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a két ügy vádlottjainak bűnösségét. Ez alapján a magyar férfit a bíróság tegnap 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A három francia állampolgárral szemben a bíróság személyenként 1 év és 6 hónap börtönbüntetést szabott ki, a végrehajtást mindegyikük esetében 4 év próbaidőre felfüggesztve; emellett mindhármukat 4 évre ki is utasította Magyarország területéről.

További friss információk
Intim fotókkal csaltak ki több millió forintot egy mosonmagyaróvári nőtől
„Unokázós” csalókat fogtak el Heves megyében
Börtönből csapott be tizenhárom embert, több mint 2 millió forintot kaszált
Harmincmillió forintot sikkasztott egy pécsi valutaváltó alkalmazottja
Futócipővel akarta megvesztegetni a börtöntisztet egy fogvatartott - de csak a nyugtatók miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat