Ma: 2020.08.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A gyanú szerint 20 millió forintot kért az egykori válogatott futballista Borkaitól a szexvideókból kifotózott képekért, de az üzlet nem jött létre, mert a volt polgármester ügyvédje korábban másnak már fizetett a felvételekért
Privatkopo.hu 2019.11.19. 19:17:00

Kényes ügyben nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda: hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállították - írja a Nemzeti Sport Online. A Privatkopo.hu értesülése szerint Borkai ügyvédje - az ex-labdarúgó felbukkanása előtt - másnak már több tízmillió forintot fizetett a szexvideókért, ezért visszautasították a férfi ajánlatát.„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.” - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A Privatkopo.hu értesülése szerint két hónappal a botrányos felvételek nyilvánosságra kerülését megelőzően az egykori 14-szeres válogatott labdarúgó, a 66 éves Póczik József kereste meg Borkai Zsoltot, és felajánlotta neki, hogy 20 millió forintért átadná a birtokába került képanyagokat, így a városvezetőre (és jogi képviselőjére) nézve kínos fotók nem kerülhetnének „illetéktelen kezekbe”. (Póczik 2014-ben a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indult az önkormányzati választáson, Győrben, de próbálkozását nem koronázta siker.)

Borkai (és ügyvédje, dr. Rákosfalvy Zoltán) azonban nemet mondott az ajánlatra.

Póczik József 20 millióval is beérte volna, de vele már nem tárgyaltak (fotó: Kisalföld.hu)

Mégpedig azért, mert nem sokkal korábban már több tízmillió forintot kifizettek a szexvideókért - másnak. A bűnügyi portál úgy tudja, hogy a felvételek úgymond megvásárlásáról dr. Rákosfalvy Zoltán polgári jogi szerződést kötött az eladóval, amelyben utóbbi kötelezettséget vállalt arra vonatkozóan, hogy a kínos anyaghoz mások nem fértek hozzá, arról másolato(ka)t nem készítettek. A megállapodásban azt is rögzítették: amennyiben ez a kitétel sérül, vagyis a megvásárolt felvételekről a későbbiekben esetleg másolat(ok) kerül(nek) elő, az eladónak a Borkai ügyvédjétől átvett összeg dupláját kell visszafizetnie.

A nyomozók egyébként annak az embernek a cselekményét is vizsgálják, akinek Borkai jogi képviselője - Póczik felbukkanása előtt - fizetett. Meggyanúsítottak továbbá két fiatal nőt, J. Gabriellát és társát, és akik részt vettek az adriai szexpartiban. Ezért írta a rendőrség, hogy „az eljárásban több gyanúsított van”.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat