Ma: 2018.11.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Álnéven vásárolt a csaló
HP 2017.10.19. 8:05:00

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki álnéven jelentkezett egy, az interneten eladásra meghirdetett karóráért, majd miután megegyezést színlelt az eladóval, nem fizette ki a megbeszélt árat.A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 25 éves gyöngyössolymosi férfi, röviddel azután, hogy korábbi, ugyancsak csalás miatt kiszabott börtönbüntetését letöltötte, elhatározta, hogy ezután is csalással tesz szert rendszeres jövedelemre. Terve az volt, hogy az interneten meghirdetett termékekért vásárlóként jelentkezik, majd az eladóval megegyezést színlelve a megküldött termék árát nem utalja át az eladónak. A vádlott e célból több telefont használt és több e-mail címet is regisztrált.

Az ügy sértettje, egy kecskeméti nő 2016. december 19-én az egyik internetes oldalon 130.000 forintos vételáron hirdetett meg eladásra egy karórát. A vádlott álnéven jelentkezett nála vevőként, majd rövid alkudozás után meg is egyeztek a részletekben, így a nő másnap postára adta az órát. Azt a vádlott át is vette, a vételárat azonban nem utalta át a nő bankszámlaszámára, dacára annak, hogy a sértett többször is érdeklődött a pénze után.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfit üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, amely a többszörös, különös visszaesőkre vonatkozó speciális szabályok miatt négy és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy kötelezzék a sértettnek okozott kár megtérítésére.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Börtönből telefonálva károsítottak meg harminckét embert
Jogerősen is öt év fegyházbüntetésre ítélték Kisbandit, az alvilág volt bankárát
Újabb munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet számoltak fel a NAV nyomozói
Gázszerelőnek adta ki magát
Hatszázmillió forint adót „felejtett el” befizetni két autókereskedő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat