Ma: 2021.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Szenteste napján bántalmazta és rabolta ki a saját szüleit egy alkoholfüggő élősködő
Privatkopo.hu 2021.02.25. 9:29:00

Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 33 éves elkövetővel szemben, aki tavaly december 24-én, egy Egerhez közeli faluban fenyegette, ütlegelte, a földre lökte és fojtogatta a szüleit, majd elvett tőlük összesen 23 000 forintot.A vádlottat italozó életmódja miatt a barátnője előzőleg elküldte a lakásából, így az ünnepek közeledtével a férfinak nem volt hová mennie, ráadásul december 24-én, a hajnali órákban a rendőrök is igazoltatták az utcán a kijárási korlátozás megszegése miatt. Az intézkedés befejeztével a lakcím nélküli terhelt azt kérte, hogy vigyék őt a szüleihez.

A szülői házban a rendőrök távozását követően a vádlott veszekedni kezdett a két idős emberrel, akiktől pénzt követelt, majd amikor nem kapott, értékek után kezdett kutatni a lakásban. Ennek során kiforgatta a szekrények tartalmát, és amikor a szülei ebben megpróbálták megakadályozni, többször meglökte, megütötte őket, az édesanyját fojtogatta is, aki az erőszak hatására végül átadott neki 3 000 forintot.

A vádlott azonban nem elégedett meg ezzel, kevesellte az összeget, tovább gyötörte felmenőit, ezért az apa - féltve felesége, valamint a saját testi épségét - egy közeli bankautomatához kísérte őt, ahonnan további 20 000 forint készpénzt vett fel és adott át erőszakos gyermekének.

A történtek után a rendőrség még aznap őrizetbe vette a férfit, akinek letartóztatását a bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte. A vádlott jelenleg is ennek a kényszerintézkedésnek a hatálya alatt áll, így egy börtöncella lakójaként várja a bírósági előkészítő ülést.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a szülei sérelmére elkövetett, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett súlyos bűncselekmény miatt a büntetett vádlottal szemben - amennyiben az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról - a bíróság 5 év börtönt szabjon ki, és 5 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, emellett rendelje el a korábban kiszabott 1 év és 2 hónap időtartamú felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását is.

További friss információk
Jogerősen elítélte a bíróság a csaló debreceni konyhafőnököt
Elsikkasztotta a lízingelt teherautót
Építőipari munkákat vállalva csalt ki pénzt a vállalkozó
„Unokázás”: több mint 10 millió forinttal károsított meg idős embereket egy fiatal nő
Több millió forintot csalt ki a sértettől két férfi Dorogon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat