Ma: 2021.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Ajándékoknak színlelt csalások
Privatkopo.hu 2020.12.12. 13:00:00

Az elmúlt hetekben többen is feljelentést tettek Tolna megyében - Szekszárd és Bonyhád környékéről - ismeretlen tettesek ellen, akik az egyik távközlési cég alkalmazottjának adták ki magukat, és csaptak be vagy megkíséreltek becsapni embereket.Az elkövetők módszere az volt, hogy telefonon felhívtak - rendszerint idős - embereket azzal, hogy számlakedvezményt kapnak, ha adataikat egyeztetik. A kicsalt személyes adatok birtokában nagy értékű műszaki cikkeket - zömében tabletet vagy telefont - rendeltek a sértett nevére. A telefontársaság szabályzata szerint a náluk megrendelt terméket csak a megrendelő veheti át. A csalók ezért a megrendelt értékeket úgy szerezték meg, hogy egy újabb telefonálás során azt állították, hogy a felhívott személy valamelyik hozzátartozóját akarják meglepni kollégai vagy barátai, és ezért a sértett címére rendelték meg az „ajándékot”. Miután a tárgyak megérkeztek, a csalók elmentek az értékekért a sértettekhez, majd azokat később, jóval áron alul eladták.

A feljelentésekkel összefüggésben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozók adatgyűjtésének köszönhetően alig két hét alatt beazonosították a csalás feltételezett elkövetőit, egy 33 éves egyházaskozári férfit, 35 éves feleségét és egy rokonukat. A szekszárdi rendőrök 2020. december 9-én tetten érték és elfogták a csalókat. A társaság tagjait előállították és gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntett elkövetése miatt. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi és felesége 2020 novembere óta több tucat embert csapott be, és több mint százat kísérelt meg átverni Szekszárdon, Bonyhádon, Baján és más településeken. A nyomozók az elkövetők elfogása után több csalással megrendelt nagy értékű telefonkészüléket és készpénzt is lefoglaltak.

A bűncselekmények vizsgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják. A nyomozók az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

További friss információk
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
Jogerősen hét év fegyházra ítélték a budapesti éjszaka bukott császárát, Vizoviczki Lászlót
„K. Diánának” sem kell aggódnia a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt - „unokázós” csalás miatt őrizetbe vették
Letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezték Bige Lászlót
2,5 milliárd forint áfát csalt el az őrző-védő céghálózatot működtető bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat