Ma: 2019.08.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Másfél milliárdos áfacsalás - ketten előzetesben
MTI 2010.12.01.

Másfél milliárdos adócsalást derítettek fel a pénzügyőrök; öt embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük kettőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett — közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szerdán az MTI-vel.
Sipos Jenő szóvivő tájékoztatása szerint a csaknem 100 pénzügyőr részvételével a napokban megtartott összehangolt akció keretében több mint 40 helyszínen hajtottak végre házkutatást Budapesten és Pest megyében. A nyomozás során kiderült, hogy a felderített bűnözői csoport 2008-tól úgy importált az Európai Unió területéről különféle számítástechnikai eszközöket, hogy az adóhatóságnak nem nyújtottak be adóbevallást, vagy valótlan adatokat közöltek. E tevékenységükkel — az áfa megfizetését elkerülve — jelentős haszonnal értékesítették a számítástechnikai eszközöket; ez csaknem 35 vállalkozást érintett — tette hozzá az ezredes.

Az elkövetők az adócsalással összességében csaknem 1,4 milliárd forint bevételkiesést okoztak a központi költségvetésnek. A pénzügyőrök az elkövetői csoport öt tagját gyanúsítottként hallgatták ki, közülük két embert a Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett — áll a közleményben.
További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat