Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Másfél milliárdos áfacsalás - ketten előzetesben
MTI 2010.12.01.

Másfél milliárdos adócsalást derítettek fel a pénzügyőrök; öt embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük kettőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett — közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szerdán az MTI-vel.
Sipos Jenő szóvivő tájékoztatása szerint a csaknem 100 pénzügyőr részvételével a napokban megtartott összehangolt akció keretében több mint 40 helyszínen hajtottak végre házkutatást Budapesten és Pest megyében. A nyomozás során kiderült, hogy a felderített bűnözői csoport 2008-tól úgy importált az Európai Unió területéről különféle számítástechnikai eszközöket, hogy az adóhatóságnak nem nyújtottak be adóbevallást, vagy valótlan adatokat közöltek. E tevékenységükkel — az áfa megfizetését elkerülve — jelentős haszonnal értékesítették a számítástechnikai eszközöket; ez csaknem 35 vállalkozást érintett — tette hozzá az ezredes.

Az elkövetők az adócsalással összességében csaknem 1,4 milliárd forint bevételkiesést okoztak a központi költségvetésnek. A pénzügyőrök az elkövetői csoport öt tagját gyanúsítottként hallgatták ki, közülük két embert a Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett — áll a közleményben.
További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat