Ma: 2021.02.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Adóellenőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt
Privatkopo.hu 2021.02.12. 8:00:00

A regionális nyomozó ügyészség előnyért hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. A gyanúsítottat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársát, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.A nyomozó ügyészség a tényállás teljes körű felderítése és további releváns bizonyítékok beszerzése érdekében tegnap összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre nyolc helyszínen.

A bűnügyi akcióban érintett személyek lakó- illetve tartózkodási helyén, az egyes célszemélyek munkahelyi irodáiban, gépjárműveiben végrehajtott, kutatások és lefoglalások eredményre vezettek.

A megalapozott gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőre Pest megyei vállalkozókat keresett meg azzal, hogy rendszeres anyagi ellenszolgáltatás ellenében vállalja „védelmüket”.

Az adóellenőr a gazdasági társaságok részére lekérdezéseket hajtott végre a NAV különböző adatbázisaiból, és segítséget nyújtott ahhoz, hogy a cégek mentesüljenek az adófizetési kötelezettség alól.

Az akció végrehajtásában a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködött.

Az ügyészség az elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte őrizetét és indítványozza letartóztatásának elrendelését. Az adóellenőr megtagadta a vallomástételt.

A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája dönt.

További friss információk
Milliárdos árbevétel mellett sem akart áfát fizetni
Elfogták a román edénykészletes csalót
500 millió forintos pénzmosásért ítéltek el négy embert Miskolcon
Luxusból a rácsok mögé
Adóellenőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat