Ma: 2019.05.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
600 milliós jövedelmet titkolt el - három évet kapott
MTI 2011.09.14. 8:58:00

A három év börtönre ítélt egykori munkaerő-közvetítő a bíróságon azzal védekezett, hogy elvesztek a számlái.A Győri Ítélőtábla jogerősen három év börtönbüntetésre és 2,7 millió forintos vagyonelkobzásra ítélt egy szeghalmi férfit, aki 2004-ben a dorogi ipari park egyik nagyvállalatának végzett munkaerő-közvetítést, és elmulasztott bevallani 600 millió forint bevételt - tájékoztatta a Győri Ítélőtábla sajtószóvivője kedden az MTI-t. A másodfokú bíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság adócsalás miatt kiszabott büntetését - tette hozzá Ferenczy Tamás.

Az elkövető ismerősei révén a munkaerő-közvetítő cég alkalmazottja lett, majd a baráti viszonyra való tekintettel fokozatosan rá ruházták a cég teljes vezetését és képviseletét, miközben ténylegesen ők jártak el az ügyekben. A vállalkozás időközben bevételéből 600 millió forintot elmulasztott bevallani, illetve nem fizetett be 115 millió forint forgalmi adót.

Az ítélőtábla nem fogadta el azt a védekezést, hogy elvesztek a számlák, amelyekkel a Békésből, Szabolcsból és Borsod megyéből toborzott munkásokkal kapcsolatos költségeket igazolták volna, illetve rámutatott, hogy az áfa adónemben nincs jelentőségük a bevételt terhelő költségeknek.

További friss információk
Közel 600 ezer euro tisztára mosásában vett részt egy banki alkalmazott
Nyolc év börtönbüntetésre ítélték a Pécsi Tudományegyetem volt gazdasági igazgatóját
Pénzért törölt adótartozásokat a NAV volt főosztályvezető-helyettese
Fiktív reklámszerződésekkel 11 milliárd forintot nyúlt le a céghálózatot működtető bűnszervezet
Az előlegeket felvette, a lakásfelújítások elmaradtak
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat