Ma: 2019.02.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Vonatra kért pénzt, rablás lett belőle - 15 éves fiút támadott meg a visszaeső bűnöző
HP 2018.01.30. 10:15:00

Két napon belül vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki a füzesabonyi vasútállomás aluljárójában kirabolt egy fiatalkorút.A 30 éves, ózdi vádlottat korábban - többek között rablás miatt - többször is szabadságvesztésre ítélték, legutóbb néhány hónapja szabadult, de újabb bűntettéért ismét akár 12 év fegyházat is kaphat.

A vádlott 2018. január 23-án, kora délután, a füzesabonyi vasútállomáson kívánt átszállni egy, az úti célja felé tartó személyvonatra, de nem volt elég pénze, hogy jegyet váltson rá. Ezért az állomásépület mellett, a sínek alatt átvezető aluljáróba ment azzal a céllal, hogy ott pénzt szerezzen valakitől.

A forgalmas, de félhomályos helyen felfigyelt egy 15 éves fiúra, aki falhoz támasztott kerékpárja mellett várakozott. A férfi odament hozzá, és bemutatkozás helyett közölte vele, hogy ő most jött a börtönből, majd öklét az arca elé emelve megkérdezte tőle, hogy ki tudná-e segíteni 250 forinttal. A sértett erre azt felelte, hogy nincs nála pénz, ám a vádlott - aki nem hitt neki - azzal fenyegette, hogy ,,lerázza", és ha pénzt talál nála, eltöri az orrát.

A megfélemlített fiú ekkor átnyújtott neki egy 1000 forintos bankjegyet. Szerencsére éppen mellettük biciklizett el egy asszony, aki a történteket látva megállt, és számon kérte a vádlottat, majd kivette a kezéből a pénzt, amit visszaadott a fiúnak. Miközben megmentője eltávozott, a sértett is menekülni kezdett a helyszínről, de a hoppon maradt rabló kiabálva üldözőbe vette. Gyalog azonban nem tudta utolérni, mivel a fiú felpattant a kerékpárjára és elhajtott a közeli boltba, ahol segítséget kért.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség - mint különös és többszörös visszaesőt - rablás bűntettével vádolja a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül elfogott és őrizetbe vett elkövetőt, akivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség a soron kívül benyújtott vádiratában indítványt tett a vádlott előzetes letartóztatásának elrendelésére is, aminek a bíróság helyt adott, így a vád alá helyezett rabló jelenleg már a büntetés-végrehajtási intézetben várja a tárgyalást.

További friss információk
Vádat emeltek egy tinilányt bántalmazó és többször megerőszakoló beteg állat ellen
Baltával oltotta ki a nagymamája életét egy 36 éves nő Sarkadkeresztúron
Belehalt a bántalmazásba
Két nap alatt háromszor támadtak rá a 83 éves nénire a cigánytaknyok
Mindössze 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a részeg rendőrt, aki a Ligetvédők sátrát rugdosta és eltalált egy kislányt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat