Ma: 2020.09.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
11 ezer forintért, édességért és cigarettáért öltek a tizenéves „navajonkik”
Privatkopo.hu 2020.02.03. 12:19:00

A gyanúsítottak egy vascsővel leütötték a 66 éves férfit, aki a kórházba szállítását követően életét vesztette. 11 ezer forintot, némi édességet és cigarettát zsákmányoltak. A hajdú-bihari rendőrök mindenkit felelősségre vontak, akinek bármilyen köze volt a bűncselekmény elkövetéséhez.A rendőrségre 2019. május 13-án, 22 körül érkezett bejelentés arról, hogy négy maszkos alak egy hajdúhadházi ingatlanban leütött egy 66 éves férfit, majd megfenyegették a feleségét és rövid kutatást követően 11 000 forintot, némi édességet, valamint cigarettát zsákmányolva elmenekültek. A rendőrök a helyszínre mentek és azonnal mentőt hívtak az idős férfihez, aki olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére életét vesztette.

A nyomozók az elkövetők felkutatására hajtóvadászatot indítottak, ami néhány nap alatt eredményre is vezetett. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai - a hajdúhadházi rendőrökkel közösen - 2019. május 16-án a helyi fiatalokat, valamint további három társukat előállították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan.

A nyomozók három 17 éves fiút, valamint 15 éves társukat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. május 19-én elrendelt. A nyomozás adatai szerint az idős férfi a kutyájuk ugatására ment ki a kertjükbe és a fiatalok ekkor támadták meg. Bementek a házba, ahol a sértett feleségét megfenyegették és készpénzt kezdtek keresni.

A hajdú-bihari rendőrök az ügy felderítése során megállapították továbbá azt is, hogy a bűncselekmény elkövetésekor, míg a négy fiatal a sértettek házában volt, addig egy 15 éves fiú, valamint két 17 éves lány az utcán figyeltek és fedezték társaikat. Nekik rablás miatt kell felelniük.

A nyomozók továbbá egy 17 éves fiút segítségnyújtás elmulasztása vétség gyanúja miatt hallgattak ki, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal látta, hogy az idős férfi az udvarán fekszik magatehetetlenül, mégse nyújtott neki semmilyen segítséget.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat