Ma: 2020.10.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Pesti Riport: a 2014-es választások előtt kattanhat a bilincs a Fenyő-gyilkosság megrendelőjének csuklóján
Pesti Riport 2013.06.24. 13:49:00

Július 9-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő-gyilkosság tárgyalása. Úgy tudni, a több mint kétszáz kihallgatott tanúból csak harmincegyet idézett a perre a Fővárosi Főügyészség. A megbízó személye - hivatalosan - nem ismert. Egyelőre…A szlovák Jozef Rohácot előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolják A harmincegy beidézett tanúból huszonnégy védett. A vádirat szerint Rohác 1998. február 11. előtt egy „ismeretlentől” megbízást kapott Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolására.

A férfi a gyilkosság megszervezésébe két ismerősét Ladislav Trnkát és Jozef Hamalát is bevonta. 1998. február 11-én a három férfi a VICO budai székházától követte Fenyő János Mercedesét. Az üzletember a II. kerületi Margit utcában a piros lámpánál megállt. A vád szerint Rohác a fegyvert a kabátja alá rejtve kiszállt a gépjárműből, előregyalogolt, és a hangtompítós géppisztollyal másfél méterről két sorozatlövést adott le Fenyőre, aki a helyszínen meghalt. Ezután eldobta a fegyvert és egy kapualjban a ruháit is. A sapkán és a kesztyűn azonosították a DNS-profilját. Rohác a nyomozás végén alibit akart magának igazolni, azt állította: Szlovákiában volt a bűncselekmény elkövetésének napján.

A férfi vallomását alátámasztó tanúkat „idő hiányában” már nem hallgatta ki a rendőrség. Rohác védője minden bizonnyal az alibit igazoló tanúkat is beidézteti a tárgyalásra. Úgy tudni, közöttük van a kecskeméti maffiaper miatt 12 évre ítélt Radnai László is, aki a Prisztás-gyilkosság koronatanúja. Radnai korábbi vallomásában részletesen beszélt arról, hogy szerinte ki a megbízó, és ki adott közvetlenül parancsot Fenyő kivégzésére. Eddig az általa megnevezett embereket és mást sem gyanúsítottak azzal, hogy utasítást adott Fenyő likvidálására.

A Pesti Riport befolyásos informátora szerint a politika még nem adott „kilövési engedélyt” a felbujtóra, aki egy közismert személyiség. - Két forgatókönyv készült a gyilkosság megrendelőjének „levadászására”. Az első szerint a londoni olimpia után vették volna őrizetbe a megbízót, ám ezt végül elvetette a politika. A második verzió, hogy a 2014-es választások előtt 4-5 hónappal - nagy felhajtás keretében - fogják el a kivégzés ötletgazdáját, ami hatással lehet a voksolás kimenetelére is, hiszen nem hétköznapi személyről van szó. És addig Portik Tamás is valószínűleg megtörik - magyarázta a lap forrása.

További friss információk
Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben egy budapesti milliárdos életét vesztette
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat