Ma: 2019.06.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Tényleg jelentősen javult a közbiztonság: kétszer tört be a 79 éves nénihez a cigány, tűzifával verte szét az arcát
privatkopo.hu/heol.hu 2014.02.08. 3:15:00

Két egymást követő napon kétszer is betört Tarnaörsön egy 79 éves asszonyhoz a 20 éves Sz. Rudolf, aki a második alkalommal kis híján meg is ölte az őt tetten érő idős sértettet. A többszörös bántalmazás következtében S. A.-né - combnyaktörés mellett - életveszélyes agyi bevérzéseket szenvedett, az arcüregig hatolóan eltörött a jobb oldali járomcsontja és a bal oldali arccsontja, továbbá repesztett sérülések keletkeztek a fején, és kötőhártya-bevérzésekkel kísért zúzódások mindkét szemhéján.A cigánybűnöző 2013. szeptember 19-én, hajnalban a kerítésen át bemászott S. A.-né lakásának udvarára azért, hogy az egyedül élő idős asszonytól eladható értékeket lopjon. A nyitva hagyott ablakon lévő szúnyoghálót kivágva jutott be a lakóházba, ahol több helyiségben kutatott, végül a kamrából egy elektromos láncfűrészt tulajdonított el, amit még aznap 4000 Ft-ért eladott. A betörésre a sértett akkor - szerencséjére - nem ébredt fel.

Amint a láncfűrészért kapott pénzt elköltötte, a bűnöző elhatározta, hogy a sértett házából újabb értéktárgyakat szerez meg. Ezért szeptember 20-án, hajnali 4 óra körül a kerítésen átmászva ismét behatolt a néni ingatlanára, de az előző este még nyitott ablakot ezúttal zárva találta. Mivel a szűk szellőzőablakon sem tudott bebújni, épp a lakóházba való más bejutási lehetőséget keresett, amikor megjelent az udvaron a sértett. Ekkor a rejtett erőforrás ököllel kétszer arcon ütötte, olyan erővel, hogy az idős nő eszméletét vesztve a földre zuhant. Sz. Rudolf a vérző sértettet behúzta a konyhába, és a földre fektette. Amikor kezdett magához térni, a tűzhely alatt tárolt vaskos tűzifák egyikével kétszer, legalább közepes erővel fejen ütötte, mire a sértett ismét elájult. A vádlott ekkor kitépte a füléből az arany fülbevalóit, majd a párnája alatt tartott pénztárcából eltulajdonított 15 000 Ft. készpénzt.

A többszörös bántalmazás következtében S. A.-né - combnyaktörés mellett - életveszélyes agyi bevérzéseket szenvedett, az arcüregig hatolóan eltörött a jobb oldali járomcsontja és a bal oldali arccsontja, továbbá repesztett sérülések keletkeztek a fején, és kötőhártya-bevérzésekkel kísért zúzódások mindkét szemhéján. Életét csak műtéti beavatkozással lehetett megmenteni, azonban még jelenleg is kétséges, hogy sérülései maradandó fogyatékosság nélkül gyógyulnak-e.

A Heves Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő Sz. Rudolfot felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja. A bűncselekmények halmazati büntetése akár 15 év fegyház is lehet - közölte dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Pintér Sándor belügyminiszter nemrégiben azt jelentette, hogy Magyarországon rend van...

További friss információk
Szilánkosra törték a koponyáját, mert egy másik gazdánál vállalt munkát
Megvert két asszonyt, mert haza akarták vinni az ívócimboráját
Bátonyterenyei „csendélet”: ököllel és bottal bántalmazták ismerőseiket
Baltával „rendezték” a nézeteltérést
Szexuális indíték: nőket támadott meg egy 31 éves férfi, egyiküket megölte
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat