Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést indítványoz vádiratában az ügyészség a XI. kerületi emberölési kísérlet ügyében
Privatkopo.hu 2020.09.08. 11:57:00

A különös visszaeső férfi egy késsel bántalmazta a volt élettársát, aki életveszélyes sérülést szenvedett. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést indítványoz. A vádlott letartóztatásban van.
A vádirat szerint egy 39 éves férfi 2019 decemberében barátnőjéhez - a későbbi sértetthez - költözött, azonban kapcsolatuk hamar megromlott és a nő megkérte, hogy költözzön el. A férfi csak úgy volt hajlandó elköltözni, hogy az nem végleges. A nő néhány óra múlva közölte a férfival, hogy nem várja vissza, majd 2020. január 3-án, az esti órákban zárat cseréltetett a lakásán, amikor a vádlott megjelent és erőszakosan kezdett viselkedni. A nő telefonon hívni akarta a rendőrséget, a férfi azonban összetörte a készüléket, majd késsel bántalmazta a sértettet. A nő ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a szomszédok hívtak hozzá mentőt, a mentőszolgálat szakszerű ellátásban részesítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói fél órán belül elfogták a támadót. A férfi egy korábbi emberölés kísérlete miatt kiszabott fegyházbüntetéséből volt feltételes szabadságon.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen - előéletére figyelemmel - különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság - halmazati büntetésként - ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az élet elleni bűncselekmény tárgyi súlyára, valamint a férfi személyi körülményeire figyelemmel az ügyészség nem lát lehetőséget arra, hogy a vádlott a büntetésből feltételes szabadságra bocsátható legyen, ezért indítványozta, hogy a bíróság zárja ki ennek lehetőségét.

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat