Ma: 2020.08.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Elképesztő: egy tatai nő leitatta a könnyen befolyásolható apját, hogy ölje meg a 3 éves lányát
Privatkopo.hu/444.hu 2018.05.14. 11:55:00

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség felbujtóként, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg a kislányát. A férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolják.A nőnek két kislánya van, a nagyobbik 5, a kisebbik 3 éves. Az asszony édesapja az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége megfelelő. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

A vádlottak 2017. augusztus 13-án, Tatán találkoztak, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyerekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt, hogy az apját leitassa. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, amitől berúgott, és a nő ezt kihasználva felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyerek nem az ő lánya.

Ekkor egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel rövid ideig szorította, de amikor látta, hogy a gyerek arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta. Amikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, majd hívta a mentőket.

A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ha a nyak tovább szorították volna, az agy vérellátási zavara miatt meg is halhatott volna.

Az anya cselekménye 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható, míg a férfi 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat